20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCriocosmetica, frumuseţe de gheaţă

Criocosmetica, frumuseţe de gheaţă

O nouă metodă vine să revoluţioneze gama de tratamente estetice: crioterapia cosmetică

Crioterapia cosmetică, sau criocosmetica – adică ansamblul procedurilor de înfrumuseţare care se aplică la temperaturi extrem de scăzute – promite tratamente care elimină grăsimea şi întind epiderma eficient şi fără nici un pic de durere. Fie că este vorba de îngheţarea şi distrugerea celulelor adipoase de pe abdomen şi coapse, netezirea tenului şi eliminarea ridurilor sau eliminarea varicelor, tratamentele care utilizează criogenia reprezintă o noutate în domeniul frumuseţii şi îngrijirii, o noutate care însă se bucură de popularitate crescândă.
Până nu demult se considera că temperaturile foarte ridicate sunt cea mai potrivită abordare pentru a distruge ţesuturile adipoase. Din câte se pare însă, celulele grase sunt mai sensibile la frig decât la cald, iar la o temperatură suficient de scăzută, ele pot fi eliminate definitiv, fără a exista posibilitatea de a se reface.

Procedura CoolSculpting

Agenţia Americană a Medicamentului (Food and Drug Administration – FDA) a aprobat recent o procedură numită Zeltiq CoolSculpting (modelare la rece), care poate elimina depozitele de ţesut adipos de pe abdomen şi talie fără să fie nevoie de incizii. Folosind un aplicator cu vacuum, care aspiră depunerile de grăsime, aparatul utilizează pentru această procedură acţionează la temperaturi foarte scăzute timp de o oră, pentru a distruge ţesutul adipos fără a afecta epiderma. „Când sunt expuse la temperaturi mici, celulele adipoase sunt deteriorate, fapt care trimite ADN-ului celular «mesajul» de a se autodistruge“, a explicat profesorul Eric Bernstein, specialist în chirurgie dermatologică. Potrivit acestuia, în timpul procedurii, pacienţii simt o presiune puternică şi experimentează o senzaţie de frig intens timp de cinci până la zece minute. Rezultatele nu apar însă instantaneu, fiind nevoie de trei până la opt săptămâni pentru ca organismul să elimine în mod natural celulele adipoase distruse, prin sistemul limfatic. Pot apărea şi efecte secundare, dar mai rar, printre acestea dermatologul menţionând roşeaţa pielii, apariţia hematoamelor şi senzaţia de amorţeală în zona tratată. Potrivit lui Bernstein, candidaţii ideali pentru această procedură sunt persoanele care depăşesc cu 4-7 kilograme greutatea ideală. Costurile acestei proceduri nu sunt însă deloc de neglijat, preţul fiind de 700 până la 1.400 de dolari per tratament, în funcţie de zona „atacată“.

Criogenie împotriva ridurilor

Termenul „crioneuromodulaţie“ pare a fi rupt din filmele ştiinţifico-fantastice, dar este de fapt numele unei noi tehnologii care foloseşte criogenia pentru a elimina ridurile. Tehnologia „atacă“ nervii faciali cu un ac, la temperaturi extrem de scăzute, pentru a relaxa muşchii care generează apariţia ridurilor, rezultatele acestei proceduri fiind vizibile imediat. Iată cum funcţionează. Medicul estetician aplică o substanţă anestezică înainte de a introduce acele extrem de reci, numite criosonde, pe fiecare parte a feţei, timp de câte 30 de secunde. Din cauza temperaturii foarte scăzute, nervii care determină contractarea muşchilor slăbesc, astfel că ridurile de pe frunte şi aşa-numitele riduri „laba-gâştii“ dispar ca prin minune. Dacă vă surâde această idee, mai aveţi de aşteptat, pentru că tehnologia încă se află în perioada testelor clinice. Totuşi, chirurgii esteticieni sunt optimişti că în scurt timp crioneuromodulaţia va deveni o procedură obişnuită în tratamentul de lungă durată al ridurilor, fiind sigură, eficientă şi fără efecte secundare.

Eliminarea varicelor, fără durere

În prezent, cea mai populară şi eficientă procedură de tratament al venelor dilatate şi al varicelor (probleme care afectează aproximativ 50 la sută dintre femei) este scleroterapia. În timpul desfășurării acestei proceduri, medicii injectează o soluţie chimică în venele afectate (care apar de obicei la nivelul membrelor inferioare), acestea fiind micşorate şi ulterior resorbite de organism. În mod tradiţional, în cadrul unei sesiuni de tratament de 20 de minute este nevoie de 40-80 de astfel de intervenţii, care creează un oarecare disconfort. De acum, însă, cu ajutorul unui dispozitiv botezat Cryo 6, care „suflă“ pe epidermă aer îngheţat (la o temperatură de -30 de grade Celsius), în acelaşi timp cu administrarea injecţiilor, scleroterapia a devenit un proces nedureros. Temperatura scăzută reprezintă un factor anestezic eficient, care reduce şi inflamarea şi, în plus, există studii care au dovedit că substanţa chimică administrată la temperaturi mici determină micşorarea mai rapidă a venelor, astfel că rezultatele tratamentului sunt vizibile mult mai repede decât în mod normal. Costul acestei proceduri se ridică la aproximativ 500 de dolari pentru un tratament cu 40 de injecţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS