28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinApocalipsă sau ştiinţă?

Apocalipsă sau ştiinţă?

Anul care tocmai s-a încheiat a fost plin de fenomene misterioase, despre care unii au afirmat că ar anunţa Apocalipsa, dar care la final şi-au găsit o explicaţie ştiinţifică, relatează wired.it

Anul 2011 a debutat în forţă, cu o misterioasă ploaie de mierle moarte căzute în Arkansas, urmată de fel de fel de veşti „catastrofice“, care le-au dat apă la moară celor care credeau că se apropie sfârşitul lumii.
Debutul furtunos al anului trecut, cu păsările căzute din cer fără suflare şi cu sutele de peşti morţi din California, a fost prezentat pe larg de mass-media internaţionale şi a fost interpretat în cele mai variate moduri. Unii au crezut că este vorba de o otrăvire, alţii au spus că este un fenomen atmosferic. De asemenea, au existat voci care au vorbit despre un „bang sonic“ produs de experimentul HAARP, fără a ţine însă cont că antenele HAARP se aflau în Alaska, fiind astfel mult prea departe pentru a putea fi luate în considerare. Cum era şi normal, au existat şi nenumărate persoane care au considerat că astfel de fenomene ar anunţa Apocalipsa. În realitate însă, aceste fenomene au fost provocate de cauze foarte diferite. Din câte se pare, sutele de mierle găsite pe străzile din Arkansas au murit izbindu-se de case şi copaci, fiind derutate de focurile de artificii. După ce au examinat rănile păsărilor, cercetătorii au ajuns la concluzia că acestea s-au dezorientat din cauza artificiilor şi au intrat în clădiri sau alte structuri. În ceea ce priveşte milioanele de sardine găsite moarte în portul din Redondo Beach, lângă Los Angeles, California, o posibilă cauză a decesului ar fi lipsa oxigenului din apă.

Cutremure şi erupţii catastrofale

În luna aprilie, FBI-ul a confirmat într-un fel sau altul existenţa extratereştrilor. Biroul Federal de Ivestigaţii a făcut publice pe site-ul „Vault“ mii de documente digitale, printre care şi un memo al agentului special Guy Hottel, trimis şefului Biroului de la Washington în martie 1950, în care agentul vorbeşte de existenţa „farfuriilor zburătoare“.
„Un informator al Air Force a declarat că a recuperat trei farfurii zburătoare în New Mexico… de formă circulară şi cu un diametru de aproximativ 15 metri fiecare“, scria Guy Hottel.
În cele trei OZN-uri se aflau „trei corpuri cu forme umane, de numai 90 cm“, îmbrăcate în haine metalice, „dintr-o textură foarte fină“, se mai arată în documentul citat. Cele trei corpuri erau îmbrăcate cu costume asemănătoare celor purtate de piloţii de aviaţie. Guy Hottel a spus că informatorul, a cărui identitate a fost cenzurată de FBI, a susţinut că farfuriile zburătoare au fost descoperite în New Mexico „datorită faptului că guvernul avea în zonă un radar cu o putere foarte mare, existând posibilitatea ca undele lui să fi interferat cu mecanismul de control“ al OZN-urilor.
Publicarea acestui memo secret a dat apă la moară amatorilor de teorii conspiraţioniste care susţin că guvernul american încercă să acopere urmele OZN-urilor.
Luna mai a anului trecut ar fi trebuit să fie una de-a dreptul teribilă. Pe 11 mai urma să aibă loc un cutremur devastator în Roma, pe 21 ar fi trebuit să erupă vulcanul Marsili şi tot pe 21, reverendul Camping prevăzuse sfârşitul lumii. Din fericire, nici una dintre aceste catastrofe nu a avut loc.

Atenţie, vine cometa!

Încă un moment de isterie despre sfârșitul lumii s-a desfăşurat în luna octombrie, odată cu trecerea cometei Elenin pe la punctul de minimă distanţă faţă de Terra. La acel moment, mulţi ar fi băgat mâna în foc că acest corp ceresc va fi atras de pământ inevitabil și se va prăbuși, aducând sfârşitul vieţii. Nu de aceeaşi părere au fost şi specialiştii de la Nasa, care au explicat că, după ce a trecut foarte aproape de Soare, cometa şi-a pierdut foatre mult din masă. Astfel, cometa Elenin a început să se dezintegreze în luna august, după ce a fost lovită de o furtună solară. Pe 10 septembrie a trecut pe lângă Soare, iar din ea nu a mai rămas aproape nimic.
În luna iunie, ziarele din toată lumea au prezentat cazul extraordinarului miraj care s-ar fi produs în oraşul Huangshan din China. Locuitorii au fost de-a dreptul şocați când un oraş-fantomă a apărut pe malul râului Xin’an. Blocuri înalte, clădiri cu ferestre luminate, copaci şi dealuri s-au ivit ca de nicăieri, pe întreaga linie a orizontului. La faţa locului au sosit în câteva minute reprezentanții unui post de televiziune şi imaginile au fost transmise în direct. Câteva minute mai târziu, oraşul s-a volatilizat şi totul a revenit la normal. Imaginile şi cadrele video surprinse în acea zi au fost ulterior analizate de experţi, care au ajuns la concluzia că este vorba de o formă de iluzie, de miraj, care a apărut după o perioadă de precipitaţii abundente şi în condiţii de umiditate crescută. „Razele soarelui ce au trecut dintr-un strat de aer rece într-unul mai cald s-au răsfrânt în apă, proiectând în aer o imagine-oglindă“, au declarat specialiştii.
Anul s-a încheiat la fel cum a început, însă, de data aceasta, în loc de păsări moarte, o ciudată sferă din metal a căzut pur şi simplu din cer, recent, într-o regiune de câmpie din nordul Namibiei. Sfera metalică are un diametru de 35 de centimetri şi a căzut la aproximativ 750 de kilometri nord de capitala Windhoek, lăsând un crater de 33 de centimetri adâncime şi cu un diametru de 3,8 metri. Misterioasa sferă a fost descoperită în luna noiembrie, dar autorităţile locale au luat decizia de a anunţa mai târziu descoperirea, pentru a se asigura că sfera nu reprezintă nici un fel de pericol pentru populaţie. Obiecte similare au mai fost găsite în ultimii 20 de ani în Australia şi în America Centrală. Conform experţilor, acest „obiect căzător neidentificat“ ar putea fi un subansamblu al vreunui satelit dezafectat şi rămas pe orbită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS