7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFilme romantice pentru domni

Filme romantice pentru domni

E bine de ştiut că, de când lumea, unele filme sunt destinate aproape exclusiv doamnelor, în timp ce altele merg direct la sufletul bărbaților

Femeile şi bărbaţii sunt diferiţi chiar şi când vine vorba de filmele preferate. Pe de o parte, sunt poveştile de iubire romantice, gândurile complicate şi miile de suspine, iar pe de alta, acţiunea, adrenalina şi viteza. Cu toate acestea, există filme care, deşi aparent ar trebui doar să meargă la sufletul femeilor, nu le displac nici bărbaţilor, relatează it.lifestyle.yahoo.com. Unul dintre acestea este, fără îndoială, „Titanicul“. Teoretic, povestea bătrânei supravieţuitoare, care îşi aminteşte de relația ei cu un tânăr pe care l-a întâlnit în timpul celui mai cunoscut naufragiu din istorie, ar fi trebuit să atragă în faţa ecranelor mai mult femei atât datorită prezenţei lui Leonardo Di Caprio, cât şi datorită poveştii de iubire şi capacităţii personajului principal (Kate Winslet) de a renunţa la o căsătorie falsă şi fără dragoste, pentru a-şi asculta glasul inimii. Cu toate acestea, dacă este să ne luăm după numărul de spectatori din întreaga lume, ne putem da seama că filmul a fost şi pe placul reprezentanţilor sexului tare. 

Vampiri seducători

Lista continuă cu popularul „Twilight“. Această versiune recentă a filmelor cu vampiri, în care protagoniştii sunt tineri şi frumoşi şi ard de dorinţă, însă nu doresc să aibă raporturi sexuale pentru că ar fi „periculoase“ pentru fiinţa iubită, a devenit incredibil de populară printre adolescenţi, şi nu numai. Amorezii şi soţii, care acceptă să îşi însoţească partenerele la cinematograf, nu recunosc că îi atrage și pe ei ceva în aceste filme, indiferent că e vorba de lupte, efecte speciale sau, de ce nu, de femeile vampir.
Una dintre cele mai îndrăgite poveşti de dragoste ale tuturor timpurilor, „Când Harry o întâlneşte pe Sally“, ar fi rămas un film sentimental clasic, dedicat doamnelor dornice să viseze la povestea de iubire perfectă şi care îşi fac zeci de „scenarii“ în minte cu privire la sensul prieteniei şi al sentimentelor sau despre adevăratele lor sentimente. Însă, filmul a fost foarte bine realizat şi a avut în centrul acţiunii evoluţia personajului interpretat magistral de Billy Crystal, de la tânărul cinic la adultul înţelept.

Muzică şi iubire

De obicei, filmele muzicale sunt mai mult pe placul doamnelor. Însă, dintre acestea există câteva pe care bărbaţii le cunosc şi le apreciază, iar „Grease“ este, probabil, cel mai reprezentativ. În spatele poveştii de iubire dintre tânăra Olivia Newton John, care se transformă dintr-o adolescentă timidă într-o femeie seducătoare pentru a-l cuceri pe Travolta, rebelul şcolii, există o serie de situaţii în care bărbaţii se pot regăsi. Prieteniile dintre bărbaţi care încep să se zdruncine odată cu apariţia unei femei, alegerile de viaţă, dificultăţile întâmpinate de personaj atunci când trebuie să îşi dea seama ce gen de femeie i se potriveşte şi care este drumul pe care trebuie să meargă.
Lista continuă cu varianta modernă a celebrei drame „Romeo şi Julieta“, regizată de Baz Luhrman. Filmul este, cu siguranţă, destinat celor care doresc să sufere, pentru a „N“-a oară din cauza destinului tragic al adolescentei Julieta, promisă unui alt bărbat, dar care se îndrăgosteşte de frumosul Romeo, ce provine însă dintr-o familie rivală. Această poveste, deşi a fost scrisă cu sute de ani în urmă, continuă să îi ţină pe telespectatori cu sufletul la gură, toţi sperând, într-un fel sau altul, ca tragedia să nu se întâmple şi ca poţiunea magică să funcţioneze, iar cei doi protagonişti să se căsătorească şi să trăiască fericiţi departe de familiile mult prea „invadatoare“. În plus, în această peliculă sunt probe de curaj, lupte, muzică zgomotoasă şi foarte multă acţiune și nici un bărbat nu poate rezista.
Un alt film menţionat în listă este „Diavolul se îmbracă de la Prada“. Faptul că un film cu o echipă de distribuţie formată aproape în întregime din femei, a cărui temă este combinaţia explozivă de relaţii între colegele din redacţia unei reviste de modă, s-a bucurat de un succes planetar atât în rândul femeilor, cât şi bărbaţilor, este un adevărat miracol. Această peliculă a reuşit, şi asta pentru că, pe de o parte, problemele care se găsesc într-un birou sunt aproape similare pentru toată lumea, iar pe de altă parte, pentru că, din anumite puncte de vedere, femeile sunt prezentate aici într-un mod realist, care îi ajută pe domni să înţeleagă complicatele raţionamente care au loc în mintea partenerelor lor.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU