20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinZodiac cu iz gastronomic

Zodiac cu iz gastronomic

Astrologii au încercat să decodifice „înclinaţiile“ gastronomice şi să stabilească „aromele“ care caracterizează fiecare semn zodiacal, relatează www.taccuinistorici.it. Fiecare zodie are anumite gusturi, preferinţe şi obiceiuri culinare, de care cu greu se poate dezice.

Cei din zodia Berbec, de exemplu, mănâncă orice li se oferă, fiind atrași mai ales de mâncărurile calde şi picante. Slăbiciunea Berbecului sunt fripturile gustoase de carne de porc, oaie sau pui şi porţiile zdravene de cartofi prăjiţi, la care renunţă cu greu. Mănâncă repede, fără a mesteca bine mâncarea. Desertul preferat este salata de fructe, iar printre condimentele favorite se numără menta, rozmarinul şi coriandrul.
Nativii din Taur sunt greu de mulţumit din punct de vedere culinar şi nimic nu îi poate dezamăgi mai mult decât mâncărurile arăbești sau de tip fast-food. În schimb, adoră cinele romantice, servite într-un decor fie rustic, fie clasic, pe o muzică subtilă, de bun-gust. Nativii acestei zodii sunt experţi în arta gastronomiei şi preferă să gătească decât să savureze bucatele pe care le-au gătit.
Gemenii sunt unii dintre gurmanzii zodiacului. Ceea ce îi preocupă cu adevărat pe nativii acestei zodii nu este cantitatea bucatelor, ci diversitatea acestora. Preferă să aibă zece feluri la masă, fie ele şi mai puţin gustoase, decât unul singur şi acela delicios. Mănâncă repede şi fac tot posibilul să aibă permanent ceva la îndemână de ronţăit.

O mâncare pentru fiecare

Racii adoră să gătească pentru cei dragi, nimic nefăcându-le mai multă bucurie decât să îi vadă pe cei apropiaţi adunaţi în jurul mesei şi savurând o mâncare delicioasă, preparată chiar de nativii acestei zodii. La fel de adevărat este că, dacă nu au pentru cine găti, reprezentanţii acestei zodii nici nu vor să audă de bucătărie. În ceea ce priveşte propria lor alimentaţie, Racii nu fac nici un fel de excese atunci când starea lor psihică este optimă, însă când apar depresii, dau iama în dulciuri. Potrivit specialiştilor, Racului îi este recomandată cura de eliminare a toxinelor pe bază de pepene roşu, feluri de mâncare pe bază de ciuperci şi o alimentaţie bogată în proteine şi legume verzi.
Pretenţioşii nativi din Leu adoră mâncărurile sofisticate, extravagante, scumpe şi rafinate, precum caviar, calcan sau carnea de căprioară. Din cauza dereglărilor metabolice provocate de consumul de dulciuri şi grăsimi caracteristic unui temperament sangvinic precum al Leului, acestor nativi le este recomandate consumul de leurdă, spanac, ştevie sau urzici.
Fecioara este cea mai cumpătată zodie. De obicei, nativii acestei zodii nu sunt deloc nişte gurmanzi şi manifestă o grijă deosebită pentru calitatea alimentelor pe care le consumă. Fecioarele sunt foarte atente la starea alimentelor, la conţinutul caloric al acestora, la mediul în care sunt depozitate şi la condiţiile în care sunt servite.
Sobre prin definiţie, Balanţele se lasă cu greu duse de val şi nu fac excese când vine vorba de carne. Pentru că ţin la imaginea lor, alimentaţia nativilor acestei zoii abundă în salate şi fructe. De menţionat că şi Balanţele au totuşi o slăbiciune: gustul dulce-aromat al unor mirodenii precum busuiocul, salvia, izma, ardeiul verde sau coaja de lămâie.

Horoscop pentru gurmanzi

Scorpionii sunt, fără îndoială, unii dintre cei mai gurmanzi reprezentanţi ai zodiacului. Cu toate că gusturile Scorpionilor sunt variate, majoritatea reprezentanţilor acestei zodii se lasă cu plăcere răsfăţaţi prin tot felul de delicii culinare. La fel de adevărat este că mulţi dintre Scorpioni sunt vegetarieni convinşi, semivegetarieni sau adepţi ai regimurilor slabe în grăsimi, colesterol şi proteine de origine animală. Oricum ar fi, cert este că Scorpionul este tradiţionalist şi îşi urmează cu stricteţe convingerile alimentare.
Săgetătorii sunt persoane generoase, atente şi grijulii, cărora le place să se bucure de bucate în compania celor dragi. Preferă mâncarea tradiţională şi nu manifestă cine ştie ce curiozitate când vine vorba de bucătăria altor ţări. Simt permanent nevoia de a consuma ceva dulce, însă, în timp ce doamnele mai reuşesc să se abţină din considerente estetice, bărbaţii nu prea se gândesc la consecinţe şi adoră să îşi răsfeţe papilele gustative cu un desert.
Nativii din Capricorn sunt predispuşi exceselor alimentare, adoră mâncarea consistentă, săţioasă. Reprezentanţii acestei zodii sunt obişnuiţi să facă din masă un adevărat festin, cu mâncăruri care de care mai gustoase şi mai… calorice, la loc de cinste fiind carnea de porc, de vită sau de miel.
Vărsătorii au gusturi contradictorii în ceea ce priveşte arta culinară, ei alternând fără probleme perioadele în care consumă carne în exces cu perioadele în care nici nu vor să audă de acest aliment. De asemenea, trec cu uşurinţă de la mâncarea consistentă la consumul exclusiv de vegetale. Din cauza acestui stil alimentar haotic, este posibil să apară şi unele probleme.
Raportul Peştilor cu mâncarea este influenţat de starea lor sufletească. La fel de adevărat este însă că, oricare ar fi starea lor, nu pot rezista în faţa dulciurilor, în care îşi îneacă amarul sau îşi sărbătoresc fericirea.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS