7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Sex sau dragoste?

Nemulţumiri legate de sexul opus există în ambele tabere – şi în cea a femeilor, şi în cea a bărbaţilor, însă, dacă se află sursa comportamentelor de neînţeles, frustrările pot dispărea ca prin minune

Bărbaţii sunt frustraţi pentru că femeile nu vor niciodată să facă sex; la rândul lor, femeile sunt frustrate pentru că bărbaţii nu vor altceva decât sex, susţin redactorii site-ului healthyandbeloved.com. Femeile le reproşează bărbaţilor că nu ştiu să iubească, în timp ce bărbaţii comentează că femeile doar vorbesc despre dragoste, fără să pună teoria în practică.
Motivul pentru care oamenii simt nevoia să facă sex este influenţa testosteronului, adică a unui hormon sexual predominant masculin (organismul unui bărbat produce o cantitate de testosteron de 20 de ori mai mare decât organismul unei femei). Cu alte cuvinte, după o zi fără sex, un bărbat se simte la fel cum se simte o femeie după o pauză de 20 de zile. Având în vedere această diferenţă, ne putem da seama că nu este vina bărbaţilor pentru faptul că se gândesc doar la sex. Este doar o chestiune bine întipărită în genomul lor.

Alegeri ce ţin de… perpetuarea speciei

În timp ce un bărbat are toate şansele de a deveni părinte după fiecare partidă de amor, o femeie are acest privilegiu mult mai rar. Prin urmare, femeile trebuie să îşi aleagă cu mare atenţie un partener care să devină tatăl unui copil.
Generaţii întregi de femei au plătit un preţ prea mare pentru faptul că au făcut o alegere greşită în acest domeniu. Acelea care au avut parteneri care nu au avut de oferit cea mai bună moştenire genetică au dat naştere unor copii slabi, firavi, care au luptat să trăiască. În schimb, copiii care au primit o moştenire genetică bună nu au avut probleme în timpul vieţii. Aceştia au moştenit genele datorită cărora femeile sunt pretenţioase în alegerea partenerilor, iar această caracteristică feminină a ajuns şi la generaţiile următoare.
Pe de altă parte, bărbaţii nu au niciodată de suferit din cauza eventualelor consecinţe ale unei alegeri greşite. Cu cât au mai mulţi copii, cu atât cresc şansele ca ei să îşi transmită genele generaţiilor următoare. În acelaşi timp, deşi sunt şi ei destul de pretenţioşi, încercând în mod inconştient să găsească o parteneră cu gene bune, bărbaţii nu se pot abţine şi profită de toate ocaziile care se ivesc ca să procreeze pentru a se asigura că genele sunt duse mai departe.
Din punct de vedere al evoluţiei şi perpetuării speciei, s-ar spune că bărbaţii care au o singură parteneră de sex (chiar dacă aceasta are gene bune) au de pierdut din punct de vedere genetic în faţa acelora care au profitat de toate ocaziile pentru a se asigura că vor avea cât mai mulţi copii supravieţuitori. Gena promiscuităţii provine deci pe linie paternă şi a ajuns şi ea la generaţiile următoare.

Bărbaţii caută cantitatea, femeile vor calitate

Aceasta este cea mai bună explicaţie pentru faptul că bărbaţii vor sex, în timp ce femeile caută dragostea. Iubirea este dovada de care femeia are nevoie pentru a se asigura că partenerul ei va fi alături de ea pe termen lung. Pentru femei, sexul este punctul culminant al angajamentului lor emoţional faţă de un bărbat.
Pentru bărbaţi, sexul este o simplă acţiune fizică, de care ei au nevoie pentru a-şi uşura tensiunea acumulată în mod constant. Un bărbat poate simţi iubire pentru o femeie abia după ce s-a eliberat de această tensiune. De aceea, se întâmplă deseori ca bărbaţii să dispară după ce au obţinut ce au vrut de la o femeie: nu a fost iubire, a fost doar efectul hormonilor. Se poate spune, deci, că bărbaţii se îndrăgostesc prin intermediul sexului, iar femeile îşi doresc să ajungă la sex doar după ce s-au îndrăgostit. Numai că aceste lucruri se întâmplă la nivelul subconştientului. Tocmai de aceea nici doamnele, nici domnii nu ar recunoaşte niciodată că acesta este adevărul.

Teoria evoluţiei sexuale

Motivul pentru care fiecare dintre noi se află astăzi pe Pământ este faptul că strămoşii noştri, bărbaţi şi femei, s-au comportat după cum le-au dictat instinctele şi au reuşit să atragă cel puţin un partener sexual pentru a-şi transmite mai departe moştenirea genetică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII