9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBotox contra migrenelor

Botox contra migrenelor

Până acum, toxina botulinică, pe scurt Botox, era folosită în medicină doar pentru a rezolva unele probleme ce ţin de domeniul esteticului, foarte multe persoane, deopotrivă bărbaţi şi femei, apelând la acest tratament antiîmbătrânire pentru a-şi întineri aspectul chipului. Experţii spun însă că Botoxul le poate aduce beneficii terapeutice persoanelor care suferă de migrenă cronică, o afecţiune neurologică ale cărei simptome principale sunt durerile serioase de cap. Pacienţii cu migrenă cronică au astfel de dureri cel puţin două săptămâni pe lună, dacă nu şi mai mult.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a „aşezat“ această afecţiune pe locul 19 într-un clasament al bolilor care afectează stilul de viaţă, explicând că o persoană care suferă de migrenă cronică are mai multe dificultăţi decât un nevăzător, un paraplegic, un pacient cu anghină sau artrită reumatoidă. Deşi durerile severe de cap afectează atât bărbaţi, cât şi femei, însă se consideră că doamnele au o predispoziţie de trei ori mai mare decât domnii să sufere de migrene. Cel mai grav este însă faptul că pacienţii cu migrenă cronică nu suferă doar de dureri de cap, ci au şi stări de anxietate şi depresie. Stresul, alimentaţia, lipsa somnului şi alţi factori negativi incluşi în stilul de viaţă influenţează şi ei starea persoanelor care suferă de migrenă cronică.

Tratament împotriva migrenelor

Există o veste bună pentru toţi oamenii afectaţi de această boală. Experimente şi studii clinice au relevat că, atunci când este injectat în doze optime şi în anumite puncte ale capului şi gâtului, Botoxul are capacitatea de a calma durerile serioase de cap, efectele toxinei durând chiar şi până la trei luni, în funcţie de pacient. Tratamentul cu Botox al migrenei cronice este relativ nou. Foarte multe persoane nu ştiu că există această opţiune de tratament şi foarte mulţi nu înţeleg cum ar putea Botoxul să le trateze migrenele, însă sunt dispuşi să încerce şi această variantă pentru a-şi uşura viaţa.
Pentru tratarea migrenei cronice, cantităţi mici de Botox se injectează în 29-30 de locuri din corpul pacientului. Dintre acestea, şase sau şapte se află pe frunte, opt pe tâmple şi câte şase la ceafă, la nivelul gâtului şi umerilor. Şedinţa de tratament cu Botox durează 10-15 minute şi, în funcţie de intensitatea durerii, medicul poate stabili ca pacientul să primească două doze suplimentare – administrate la tâmple sau la ceafă, în funcţie de localizarea durerii. Tratamentul nu prezintă efecte adverse importante, însă există posibilitatea ca pacientul să simtă durere în locurile în care este injectată toxina botulinică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS