19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinConsumul de grepfrut, benefic pentru sănătate

Consumul de grepfrut, benefic pentru sănătate

Grepfrutul este un fruct pe cât de popular, pe atât de benefic pentru sănătate, relatează it.lifestyle.yahoo.com. Cu puţine calorii şi un nivel crescut de potasiu, acest fruct stimulează digestia şi este recomandat persoanelor care doresc să dea jos din kilograme.
Cunoscut ştiinţific şi drept „citrus paradisi – fructul paradisului“, grepfrutul a fost considerat la început doar o altă varietate de pomelo. Abia la începutul secolului XX, acest fruct a fost cultivat la scară largă, după ce beneficiile sale au fost recunoscute ca urmare a unei diete, foarte populare în acea perioadă. Între timp, acest fruct a devenit extrem de popular, fiind cultivat în Statele Unite, în state precum California, Arizona şi Texas, dar şi în Israel, Africa de Sud şi Brazilia.
Grepfrutul, indiferent că este roz, roşu sau galben, conţine foarte multă vitamina C, motiv pentru care se recomandă consumul zilnic. În plus, din compoziţia sa mai fac parte şi substanţe importante, precum vitamina A, apă, calciu, fosfor, potasiu, B1, B2, B5 şi fier.
În plus, grepfrutul roşu, care este mai bogat în licopen, este un ajutor de nădejde în lupta împotriva formării tumorilor şi, în acelaşi timp, este benefic împotriva cancerului de piele, de colon, plămâni şi de sân.

Armă pentru sănătate

Grepfrutul a devenit extrem de popular, mai ales după ce au fost confirmate efectele sale miraculoase în curele de slăbire, acesta având doar 25 de calorii (la suta de grame). Este recomandat a se consuma înainte de masă, el tăind pofta de mâncare. De asemenea, acest fruct ajută la scăderea colesterolului. Un studiu recent, efectuat pe 57 de pacienţi care aveau nivelul colesterolului ridicat, a demonstrat că grepfrutul este benefic în acest caz. Cei 57 de pacienţi au urmat un regim sărac în grăsimi, iar unii dintre ei au mâncat grepfrut roşu, o parte grepfrut alb, iar un grup nu a consumat astfel de fruct. S-a constatat că persoanele care au mâncat grepfrut în această perioadă au înregistrat o scădere a nivelului de colesterol, în timp ce în celelalte cazuri, modificările au fost nesemnificative.
Nu în ultimul rând, grepfrutul previne inflamarea gingiilor, ajutând la menţinerea sănătăţii acestora şi este benefic pentru prevenirea bolilor tubului digestiv, a constipaţiei, acidităţii gastrice, astmului, artritei, reumatismului, osteoartritei,  diabetului, febrei, a oboselii, bolilor de rinichi, ficat sau inimă, reducând riscul unui infarct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS