10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCei mai scumpi şlapi din lume

Cei mai scumpi şlapi din lume

Pantofii şi sandalele ce poartă semnătura unor designeri precum Jimmy Choo, Manolo Blahnik sau Christian Louboutin sunt cunoscute în întreaga lume nu doar pentru modelele deosebite, ci şi pentru preţurile exorbitante cu care sunt vândute. Totuşi, producătorul de încălţăminte Chipkos a pus în vânzare o gamă de şlapi care lasă în umbră colecţiile marilor creatori, întrucât o pereche de astfel de papuci costă nici mai mult, nici mai puţin decât 18.000 de dolari.

Şlapi pentru o cauză nobilă

Aceşti şlapi nu sunt ornaţi cu diamante, nu au încrustate mii de pietre preţioase şi nici nu sunt făcuţi din piele de aligator sau şarpe, dar sunt modele unicat. Fiecare pereche de papuci este pictată de mână de artistul american David Palmer, care a optat pentru un stil abstract, având ca inspiraţie arta lui Jackson Pollock. Emblema firmei Chipkos care este „ataşată“ perechilor de şlapi este făcută din aur ecologic de 18 carate, fiind realizată de un bijutier din Santa Monica. Chiar şi aşa, persoana care achiziţionează aceşti şlapi Chipkos nu cumpără doar o pereche de papuci impermeabili, ci
„adoptă“ şi un colţ dintr-o pădure tropicală. Banii colectaţi în urma vânzării şlapilor ajung într-un fond care va fi folosit pentru protejarea unei suprafeţe de peste 30.000 de metri pătraţi de păduri tropicale din Costa Rica, aflate în pericol de dispariţie.

Elemente distinctive

Cumpărătorul şlapilor de 18.000 de dolari va primi, împreună cu perechea specială de încălţăminte, şi emblema firmei Chipkos realizată din aur ecologic de 18 carate (elementul are trei grame), aplicată pe fiecare papuc. Şlapii vor fi trimişi cumpărătorului împreună cu un certificat de autenticitate şi o pungă ecologică ce poartă însemnele Chipkos, iar livrarea se va face prin mijloace ecologice, fără amprentă de CO2. În plus, compania va pune la dispoziţie şi o casetă realizată din lemn şi sticlă, în care perechea de încălţăminte va putea fi expusă.

Modele
accesibile

Totuşi, nu toate modelele din colecţia caritabilă Chipkos lansată în cadrul programului „Stand for Square Feet“ sunt la fel de scumpe. Producătorul de încălţăminte a lansat şi alte modele, mai accesibile, ale căror preţuri variază între 42 şi 58 de dolari. Fiecare pereche achiziţionată va ajuta organizaţiile care se ocupă cu protecţia mediului să administreze şi să protejeze alţi 30 de metri pătraţi de pădure tropicală din Costa Rica. Fără îndoială, şi aceste preţuri sunt foarte mari, dacă ţinem cont de faptul că este vorba de încălţăminte de plajă, însă dimensiunea caritabilă a achiziţiei face toţi banii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII