20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCeaiul roşu, elixirul tinereţii

Ceaiul roşu, elixirul tinereţii

După ceaiul verde, alb sau negru a venit rândul ceaiului roşu să îşi demonstreze virtuţile. Potrivit tgcom.it, ceaiul roşu sau planta rooibos este un produs originar din Africa, foarte cunoscut şi apreciat pentru conţinutul său bogat în magneziu, potasiu şi minerale. Acest ceai este prescris mai ales în cazurile de tensiune, insuficienţă hepatică sau chiar depresie, el contribuind la calmarea sistemului nervos. Spre deosebire de alţi „semeni ai săi“, acest ceai nu conţine nici teină, nici cafeină, ci antioxidanţi şi substanţe antivirale.
Din câte se pare, activitatea antioxidantă asigurată de acest ceai este echivalentă cu cea a 22 de fructe şi legume, inclusiv portocale, morcovi sau broccoli.
Experţii consideră că beneficiile ceaiului roşu se datorează polifenolilor, care au efect antiviral şi proprietăţi antibacteriene.
Anumiţi polifenoli prezenţi în acest ceai acţionează ca antioxidanţi puternici, care combat efectele unor radicali liberi şi fac ADN-ul mult mai rezistent şi mai puternic. Din acest motiv, ceaiul roşu poate să prevină diverse forme de cancer şi inhibă creşterea unor tumori deja existente.
În plus, antioxidanţii naturali prezenţi ajută la eliminarea sau neutralizarea toxinelor aflate în organism, putând  duce la contracararea procesului de îmbătrânire şi la stimularea sistemului imunitar.

Efecte benefice

De menţionat că acest ceai este benefic şi pentru fortificarea şi accelerarea creşterii părului.
De asemenea, ceaiul roşu este recomandat persoanelor cu un stil de viaţă alert. Fierul, potasiul, sodiul şi zincul sunt doar câteva dintre substanţele mai mult decât utile pentru persoanele active.
El poate fi consumat şi fără zahăr, fiind  mult mai puţin amar decât alte tipuri de ceai. Iar virtuţile sale nu se opresc aici. Ceaiul roşu este o sursă bună de  vitamine şi minerale şi poate fi utilizat ca supliment natural datorită conţinutului de calciu, magneziu şi fluor, care contribuie la buna dezvoltare a sistemului osos şi a dinţilor.
De asemenea, şi proaspetele mămici pot găsi un aliat de nădejde în acest ceai, care este benefic împotriva colicilor şi crampelor. El se poate dovedi soluţia salvatoare şi în cazul copiilor hiperactivi care au probleme cu somnul. O ceaşcă de ceai înainte de culcare le asigură acestora un somn liniştitor De asemenea, ceaiul roşu  poate fi folosit şi pentru uz extern, la calmarea iritaţiilor pielii, şi, în acelaşi timp, menţine pielea frumoasă şi strălucitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU