7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Sex şi naivitate

Legendele care au ca temă principală sexul circulă din cele mai vechi timpuri, însă ceea ce este cu adevărat incredibil este faptul că există oameni care încă sunt convinşi că ele sunt adevărate

Site-ul www.girlpower.it a selecţionat unele dintre cele mai cunoscute legende despre sex. Cele mai multe dintre ele sunt absurde, însă ciudat este că mulţi tineri încă le cred. Oricât ar fi de greu de imaginat, în mileniul trei există încă adolescenţi tentaţi să creadă cele mai incredibile absurdităţi, de vină fiind în primul rând lipsa educaţiei sexuale atât în şcoală, cât şi în familie. În Europa, cazurile tinerilor ignoranţi în materie de sex, pentru care prezervativul este o mare necunoscută, sunt încă extrem de numeroase, iar dovadă stă numărul imens de avorturi în rândul tinerelor sub 25 de ani. Dincolo de toate acestea însă, cert este că legende urbane în materie de sex există pentru toate gusturile. Unele ne fac să zâmbim, altele pot ridica un semn de întrebare, tocmai pentru că sunt considerate verosimile.

Absurdităţi pentru toate gusturile

Una dintre cele mai cunoscute şi mai vechi legende urbane este cea potrivit căreia spălăturile cu Coca Cola după un raport sexual le ajută pe tinere să nu rămână însărcinate. Această legendă a început să se răspândească încă din anii ‘70 şi continuă să circule şi în zilele noastre, în ciuda faptului că s-a demonstrat ştiinţific că populara Coca Cola nu este un spermicid eficace. Iar naivitatea nu se opreşte aici. O altă legendă urbană, la fel de cunoscută ca precedenta, spune că există cazuri în care poţi rămâne însărcinată doar în urma unui sărut. Este inutil să mai spunem că o femeie poate rămâne însărcinată doar în urma unui raport sexual complet, aşa că, dragi tineri, vă puteţi săruta oricât vă pofteşte inima. Printre legendele enumerate de site-ul italian se află una potrivit căreia, dacă un bărbat bea trei pahare de whisky înainte de a face sex, şansele ca partenera sa să rămână însărcinată sunt zero. Oare ce se întâmplă dacă bea doar două pahare? Dincolo de ironie, consumul de alcool poate fi dăunător. Este evident însă că un raport sexual neprotejat poate avea „urmări“, indiferent de cantitatea de alcool consumată de partener. În plus, o cantitate mare de alcool ne face să ne pierdem capul, iar şansele să uităm să folosim prezervativul cresc simţitor.

Legende despre sarcină

Iar legendele despre sarcină continuă. De exemplu, se spune că este imposibil ca o femeie să rămână însărcinată în urma unui raport sexual care a durat mai puţin de un minut. Chiar dacă partenerul este poreclit Speedy Gonzales, nu înseamnă că sunteţi scutite de probleme. Un raport sexual scurt, în afară de faptul că nu este satisfăcător, este şi riscant dacă nu vă protejaţi. De asemenea, se spune că femeile nu pot rămâne însărcinate după primul raport sexual. Lucrurile stau însă cu totul altfel, iar dacă nu vă protejaţi riscaţi să vă începeţi viaţa sexuală cu o surpriză deloc plăcută. Ca să nu mai vorbim de convingerea potrivit căreia o femeie nu poate rămâne însărcinată dacă face sex în picioare. Cine a inventat această „gogomănie“ a avut un pic prea multă încredere în forţa gravitaţiei. Şi în acest caz, dacă nu vă protejaţi, riscul unei sarcini există, indiferent de poziţia în care decideţi să faceţi sex. De asemenea, nici locul unde aveţi un raport sexual nu contează prea mult dacă nu vă protejaţi. De exemplu, sexul în apă, oricât ar fi de incitant şi original, poate fi extrem de periculos dacă nu folosiţi un anticoncepţional. Potrivit legendelor urbane, în apă, spermatozoizii „mor“ şi nu mai reprezintă un pericol. Şi în acest caz, singurul mod pentru a fi liniştiţi este să folosiţi prezervativul sau un anticoncepţional hormonal.

Spermatozoizi… pretenţioşi

Multe tinere sunt convinse că, dacă fac sex în timpul zilei, nu rămân însărcinate. Aceasta este, probabil, una dintre cele mai şocante absurdităţi, mai ales că spermatozoizii nu sunt tocmai nişte „vampiri“ şi sunt treji la orice oră din zi şi din noapte. Aşadar, folosiţi prezervativul şi în timpul zilei. O altă legendă, la fel de absurdă, este cea potrivit căreia un bărbat care s-a masturbat mult în tinereţe şi-a consumat toţi spermatozoizii şi şansele să lase o femeie însărcinată sunt minime. Dacă ar fi aşa, specia umană ar fi, probabil, pe cale de dispariţie. În realitate, spermatozoizii nu sunt prezenţi în număr limitat, care la un moment dat se epuizează. La fel de adevărat este însă că, odată cu înaintarea în vârstă, mobilitatea spermatozoizilor scade, însă acest fapt nu reduce riscul unei sarcini în cazul unui raport sexual neprotejat. Şi, în fine, ultima legendă prezentată de site-ul italian este cea conform căreia, dacă o femeie nu ajunge la orgasm, nu poate rămâne însărcinată. Şi în acest caz, specia umană ar fi pe cale de dispariţie. Chiar dacă raportul sexual nu este unul dintre cele mai satisfăcătoare, riscul de a rămâne însărcinată este acelaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII