9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Pudoare pe plajă

Vara şi-a făcut deja simţită prezenţa şi, odată cu ea, şi temuta probă a costumului de baie. Dietele, antrenamentele la sală şi tratamentele de modelare corporală au ajuns acum la final, iar doamnele sunt pregătite de marele moment.
Potrivit site-ului www.diredonna.it, o nouă dilemă le frământă pe reprezentantele sexului frumos: topless sau nu. În această vară, topless-ul pare să îşi fi pierdut popularitatea, atât printre doamne, cât şi, în mod surprinzător, pentru domni.
În acest an, femeile preferă bikini, trikini sau costumul întreg. Cel puţin acestea sunt rezultatele unui sondaj propus de Speed Vacanze, un operator turistic specializat în călătorii şi croaziere pentru persoanele singure. Portalul italian a cerut numeroşilor săi clienţi să îşi exprime propria părere în legătură cu topless-ul. 62 la sută dintre respondenţi cred că este de prost-gust să renunţi la sutien pe plajă, mai ales atunci când nu te poţi mândri cu o siluetă tocmai trasă prin inel. În acest caz, topless-ul trebuie evitat mai ales de doamnele trecute de prima tinereţe, În acelaşi timp însă, 38 la sută dintre burlaci sunt în favoarea acestui obicei, ba chiar apreciază doamnele şi domnişoarele care au curajul să renunţe la pudoare, în ciuda posibilelor defecte.

Complexe… feminine

55 la sută dintre femeile intervievate s-au declarat împotriva topless-ului, mărturisind că s-ar simţi ruşinate să îşi afişeze nuditatea, mai ales de teama de a fi judecate de alte reprezentante ale sexului feminin.
De asemenea, multe dintre doamne sunt convinse că în acest fel se vor expune unor riscuri medicale şi estetice deloc de neglijat, cum ar fi arsurile sau chiar cancerul de piele, în cazul în care exagerează cu expunerea la soare.
Alte 45 de procente sunt de acord să stea la plajă fără sutien, doar dacă acest lucru s-ar întâmpla departe de ochii persoanelor indiscrete. Principalul motiv ar fi că în acest fel se pot bronza uniform, fără urmele inestetice ale sutienului.
Cele mai multe doamne se tem mai mult de comentariile altor femei decât de cele ale bărbaţilor. „Femeile nu se tem să fie criticate de bărbaţi, ci mai mult de semenele lor, care au tendinţa să caute mereu defecte şi imperfecţiuni. Iată de ce topless-ul este privit cu reticenţă şi de persoanele singure, care nu vor să fie în centrul atenţiei sau să devină ţinta comentariilor celorlalte femei“, a explicat  Giuseppe Gambardella, fondator al Speed Date şi Speed Vacanze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU