20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumoase la domiciliu

Frumoase la domiciliu

Odată cu apropierea sezonului estival, doamnele fac tot posibilul pentru a fi frumoase şi pentru a atrage privirile celor din jur.
Dacă natura ne-a dăruit atât de multe produse naturale, aliaţi de nădejde ai frumuseţii şi ai sănătăţii, atunci de ce să nu profităm la maximum de această oportunitate. Site-ul www.paid2write.org oferă cititoarelor sale câteva sfaturi utile pentru curăţarea şi îngrijirea tenului. În primul rând, curăţarea tenului trebuie realizată corect şi cu produse potrivite pentru propriul tip de piele. Pentru a vă asigura că aveţi un ten hidratat şi catifelat, nu trebuie să apelaţi neapărat la produsele cosmetice scumpe, ci aveţi la dispoziţie o multitudine de metode domestice, uşor de pus în practică şi care nu au efecte colaterale asupra pielii. Un aliat de nădejde este, de exemplu, lămâia, cunoscută pentru numeroasele sale proprietăţi benefice.
De exemplu, sucul de lămâie este foarte eficient pentru a scăpa de problemele cauzate de porii dilataţi. Trebuie să preparaţi un amestec dintr-o linguriţă de suc de lămâie şi o linguriţă de lapte crud şi să aplicaţi loţiunea pe piele şi să masaţi uşor.

Produse din bucătărie

Alt produs care este nelipsit din bucătăria oricărei doamne şi care poate fi folosit şi pentru îngrijirea pielii este bicarbonatul. Acesta topeşte substanţele grase de la nivelul epidermei şi este cunoscut şi pentru efectul său opacizant. De asemenea, este un bun produs de curăţare şi tonifiere, datorită calităţilor sale de degresare, împrospătare, precum şi datorită lipsei de coloranţi din conţinut. Alt ingredient important, folosit atât în bucătărie, cât şi pentru tratamentele de înfrumuseţare este mierea. După cum se ştie, există numeroase sortimente de miere cu arome şi calităţi diferite. Mierea, indiferent de tipul său, protejează, hrăneşte şi hidratează pielea, fiind bogată în minerale şi vitamine. La fel de benefic pentru ten este iaurtul, care calmează pielea şi îi dă un aspect sănătos. Nu trebuie omis nici muşeţelul, care are o puternică acţiune de cicatrizare. Alt ingredient-minune enumerat de site-ul menţionat este morcovul, un aliment bogat în vitamina A şi betacaroten. Acesta revitalizează pielea şi este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive.

Măştile de acasă

Produsele enumerate sunt doar câteva dintre ingredientele care pot fi folosite pentru realizarea unor măşti de frumuseţe extrem de eficiente. De exemplu, puteţi prepara o mască exfoliantă pentru curăţarea şi purificarea pielii folosind o jumătate de lămâie, două linguri de zahăr şi o lingură de miere.
Amestecaţi ingredientele până obţineţi o compoziţie omogenă, aplicaţi-o pe piele şi lăsaţi-o să acţioneze câteva minute.
La final, curăţaţi şi aplicaţi o cremă hidratantă. Altă mască sugerată de site-ul italian este utilă pentru tratarea acneei. Pentru prepararea ei, aveţi nevoie de trei linguri de bicarbonat care se amestecă bine cu apă până când obţineţi o compoziţie densă. Aceasta se aplică pe piele şi se lasă să acţioneze cel puţin 20 de minute. La final, curăţaţi şi aplicaţi o cremă hidratantă. O mască nutritivă extrem de eficientă este cea din miere şi morcovi. Pentru prepararea ei, trebuie să amestecaţi o lingură de miere cu un morcov ras fin şi să aplicaţi amestecul pe piele. După zece minute, trebuie să vă curăţaţi faţa cu apă rece din abundenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS