11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInterdicţii absurde

Interdicţii absurde

Pe planeta noastră există fel de fel de interdicţii, care mai de care mai absurde. Ele există peste tot, din Canada şi până în Singapore, şi vizează, de la costumele de baie până la numărul de pahare care pot fi sparte într-o zi. Site-ul misteri.atuttonet.it a enumerat câteva dintre aceste interdicţii.

În Canada, de exemplu, localnicii nu pot să tundă iarba din propria grădină atunci când plouă. În plus, tot canadienii nu au voie să se urce în copaci, ei riscând o amendă piperată. În Australia, în schimb, există o lege care interzice oricui să se apropie la mai puţin de 100 de metri de o balenă moartă. Din câte se pare, această lege a fost adoptată din cauza turiştilor care încearcă să se apropie să mângâie rechinii care merg să se hrănească din carcasa balenei. În Cambodgia, nimeni nu are voie să folosească pistoale cu apă în timpul petrecerilor de Anul Nou, în timp ce în Norvegia este interzis să uzi pisicile sau câinii cu apă. În Anglia, părinţii sunt obligaţi să lase toată averea primului născut. În Singapore este interzisă vânzarea de gumă de mestecat, în timp ce elveţienii nu îşi pot zugrăvi casele dacă nu dispun de un atestat de pictură şi de autorizaţie de la guvern.

Reguli din „ţara tuturor posibilităţilor“

Americanii nu se lasă nici ei mai prejos când vine vorba de reguli absurde. În Arizona, de exemplu, este interzis să refuzi să oferi un pahar de apă unei persoane care îţi cere acest lucru. În Florida, localnicii şi nu numai nu pot cânta în public îmbrăcaţi doar în costum de baie. Tot aici, nu ai voie să spargi mai mult de trei farfurii şi patru pahare pe zi. În Hawaii, în schimb, localnicii care nu au propria barcă riscă amenzi costisitoare. În Illinois, veţi ajunge în arest pentru cerşetorie, dacă nu aveţi asupra dumneavoastră cel puţin o bancnotă de un dolar. Autorităţile din Indiana sunt foarte atente la sănătatea şi moralitatea cetăţenilor. Astfel, persoanele care apar contra cost într-un spectacol de marionete pot fi amendate cu trei dolari, autorităţile încercând să prevină astfel anumite „practici imorale“. Tot aici, localnicii nu îşi pot face baie în perioada octombrie – martie, iar magazinele care comercializează băuturi alcoolice nu au voie să vândă lapte.

Absurdităţi de peste Ocean
 
În Louisiana, muşcarea unei persoane este considerată infracţiune. Pedeapsa este cu atât mai mare atunci când dinţii sunt falşi. În Maine, localnicii ceva mai leneşi riscă să se aleagă cu o amendă dacă nu îşi scot decoraţiunile de Crăciun până pe 14 ianuarie. În Washington sunt interzise acadelele. În plus, tot aici este ilegal să minţiţi că aveţi părinţi bogaţi. În Wisconsin, o lungă perioadă de timp margarina a fost ilegală. În Wyoming, din ianuarie şi până în aprilie este interzisă fotografierea iepurilor, fără un permis special. În Mohave County, Arizona, dacă cineva are tupeul să fure un săpun, legea prevede ca persoana respectivă să se spele încontinuu până când săpunul respectiv se termină. Şi, în fine, în Denver, Colorado, localnicii nu au voie să împrumute vecinului propriul aspirator.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS