17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCiorbă de dovlecei

Ciorbă de dovlecei

Ingrediente: 3 dovlecei, 1 morcov, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras roşu, 1/2 ţelină, câteva tulpini de ţelină, 1 ceapă roşie mică, 500 ml borş, 100 g smântână 25%, 2 gălbenuşuri, 3 linguri ulei, sare, piper, boia, pătrunjel.
Mod de preparare:
Curăţăm şi tăiem în bucăţi mici legumele. În trei linguri de ulei călim ceapa împreună cu ardeii, morcovul şi ţelina. Dovleceii îi lăsăm deoparte deoarece îi vom adăuga mai târziu. Turnăm peste legume 1,5-2 l apă. Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm dovleceii şi borşul (dat în clocot). Condimentăm cu sare, piper şi boia. Continuăm fierberea încă 15 minute şi luăm vasul de pe foc. Într-un castron amestecăm smântâna şi gălbenuşurile, adăugăm şi 4-5 linguri din ciorbă (pentru a dilua smântâna), omogenizăm bine şi turnăm amestecul în ciorbă. Presărăm cu pătrunjel verde.
Menţiuni: Se mai pot pune în ciorba de dovlecei şi cartofi sau fasole verde.
Timp de preparare: 45 de minute
Dificultate: redusă
(www.reteteculinare.ro)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU