Ingrediente: 3 dovlecei, 1 morcov, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras roşu, 1/2 ţelină, câteva tulpini de ţelină, 1 ceapă roşie mică, 500 ml borş, 100 g smântână 25%, 2 gălbenuşuri, 3 linguri ulei, sare, piper, boia, pătrunjel.
Mod de preparare:
Curăţăm şi tăiem în bucăţi mici legumele. În trei linguri de ulei călim ceapa împreună cu ardeii, morcovul şi ţelina. Dovleceii îi lăsăm deoparte deoarece îi vom adăuga mai târziu. Turnăm peste legume 1,5-2 l apă. Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm dovleceii şi borşul (dat în clocot). Condimentăm cu sare, piper şi boia. Continuăm fierberea încă 15 minute şi luăm vasul de pe foc. Într-un castron amestecăm smântâna şi gălbenuşurile, adăugăm şi 4-5 linguri din ciorbă (pentru a dilua smântâna), omogenizăm bine şi turnăm amestecul în ciorbă. Presărăm cu pătrunjel verde.
Menţiuni: Se mai pot pune în ciorba de dovlecei şi cartofi sau fasole verde.
Timp de preparare: 45 de minute
Dificultate: redusă
(www.reteteculinare.ro)
Ciorbă de dovlecei
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei