14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Filipinezii care nu intonează corect imnul riscă închisoarea

Filipinezii care nu sunt capabili să intoneze corect imnul naţional riscă să ajungă după gratii. După cum informează cotidianul austriac Krone, Camera Reprezentanţilor a expus un proiect de lege care prevede sancţiuni drastice pentru cetăţenii filipinezi care nu cântă corect imnul. „Lupang Hinirang trebuie intonat în ritm de marş“, au cerut parlamentarii. Persoanele care nu reuşesc să ţină ritmul sau nu pun suficient suflet se pot alege cu o amendă de 100.000 de pesos (aproximativ 1.700 de euro) sau cu o pedeapsă de doi ani de închisoare. „Cred că este normal, trebuie să arătăm respect atunci când intonăm imnul naţional“, este de părere Mario Damontes, angajat într-un hotel. Proiectul de lege trebuie să fie aprobat acum şi de Senat pentru a putea fi pus în aplicare.

Casă mistuită de flăcări sub ochii pompierilor

Cetăţenii din localitatea Obion County, statul american Tennessee, trebuie să plătească o taxă anuală de 75 de dolari dacă vor să beneficieze de intervenţia pompierilor în caz de incendiu. Dacă refuză să achite aceste taxe, localnicii trebuie să suporte consecinţele. Este şi cazul familiei Cranick, care a simţit pe propria piele ce înseamnă să nu îşi achite la timp obligaţiile. La sfârşitul lunii trecute, casa familiei a fost cuprinsă de flăcări. În ciuda faptului că s-au deplasat la faţa locului, pompierii au refuzat să intervină, tocmai pentru că membrii familiei nu plătiseră cei 75 de dolari. Astfel, pompierii au privit impasibili cum flăcările distrugeau locuinţa, ei intervenind doar în momentul în care incendiul s-a extins şi la o casă învecinată. Deşi prietenii şi vecinii au condamnat comportamentul pompierilor, familia Cranick nu a avut nici un reproş de adus echipajului sosit la faţa locului. „Ei îşi fac doar treaba şi duc la îndeplinire ordinul primit de la autorităţi. Nu este vina lor“, a declarat capul familiei.

Aeroport închis din cauza unui OZN

Un aeroport chinez a fost închis, după ce autorităţile au decis că există pericolul unei coliziuni între aeronavele cu pasageri şi un OZN. După cum informează web.orange.co.uk, trei zboruri din Shanghai şi Beijing au fost obligate să survoleze Aeroportul Baotou până când OZN-ul a dispărut. OZN-ul fusese zărit la o distanţă de aproximativ patru kilometri est de Aeroportul din Baotou. Două curse, una care trebuia să vină din Beijing, iar alta din Shanghai, au fost dirijate către aeroporturile vecine din Ordos şi Taiyuan. „Aeroportul a primit o notificare despre existenţa unui OZN în apropierea pistei. Pentru a garanta securitatea, conducerea aeroportului a decis să devieze cursele pe celelalte aeroporturi“, a declarat un purtător de cuvânt al Aeroportului din Baotou. Din câte se pare, OZN-ul ar putea fi de fapt un avion militar chinez, a cărui misiune este să monitorizeze activitatea de pe aeroporturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS