20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAproape totul despre păr

Aproape totul despre păr

Podoaba capilară a fost întotdeauna una dintre principalele preocupări ale doamnelor şi domnişoarelor care ţin la propria imagine. Noile tendinţe în coafură, nuanţele la modă, dar şi tratamente-le care le pot transforma în apariţii răpitoare sunt cap de listă în agenda frumuseţii.

Doamnele şi domnişoarele care vor să fie în pas cu moda în noul sezon toamnă-iarnă trebuie să ştie că revin coafurile reinventate.
Reprezentantele sexului frumos care au părul lung şi sunt adeptele cocurilor trebuie să ştie că acestea sunt iar la modă. Este la putere cocul neconvenţional, ca, de exemplu, cocul spaniol reinventat prin întoarcerea cozii, cocul de balerină, french banana cu influenţă retro gen anii ’60, cocul deranjat, cocul cuib.
Nu lipsesc de pe podiumurile de modă nici influenţele nomade, cu alte cuvinte împletiturile de toate felurile.
Revine în tendinţe şi cărarea adâncă, pe o parte, care va oferi un aer şic oricărei fizionomii. Avem de-a face şi cu reinventarea cozii sau cu bretonul grafic, direcţionat pe o parte sau relaxat.
Şi dacă nici una dintre aceste idei nu este pe placul dumneavoastră, vă puteţi inspira din stilul ucrainean. Iulia Timoşenko, fostul prim-ministru al Ucrainei, a transformat coafura tradiţională într-un adevărat simbol. Această coadă frumos împletită care cuprinde tot creştetul este adoptată şi de vedetele de peste ocean. Nicole Richie este adepta acesteia, la fel ca Mila Jovovic, care apare frecvent în public cu coafura tradiţională specifică ţării sale de origine.
Şi stilul gipsy este preferat de unele doamne şi domnişoare. Privit ca un stil modern, foarte simplu, el aduce foarte mult cu cel hippy. El presupune împletituri, codiţe decorate, bentiţe şi bandane, iar aspectul uşor neglijent este cel care îi dă farmec. Dacă aveţi o ţinută gipsy, puteţi adopta o coafură pe măsură, codiţele specifice, decorate cu panglici subţiri, fire colorate şi chiar mărgele. Specialiştii vă atrag însă atenţia: acest stil este adecvat pentru zi şi mai puţin pentru seară sau evenimente importante.
La fel de apreciat de doamne şi domnişoare este şi stilul asiatic. Trăsăturile sale caracteristice sunt părul drept, împletiturile şi accesoriile interesante pentru păr. Acul de păr este un element specific asiatic şi a fost inclus cu succes în stilul modern. Inspirate de cultura asiatică, puteţi opta şi pentru cocurile la spate, prinse cu ace de păr, dar şi pentru cele cu împletiturile specifice.

Nuanţe preferate

Şi pentru că nuanţele fac întotdeauna diferenţa, specialiştii în domeniu au hotărât că blondul este culoarea toamnei. Cel polar soseşte în forţă în prezentările de modă şi în saloanele hair-stylişti-lor. Această nuanţă este ideală pentru a da impresia de volum coafurii, iar tonul său rece se potriveşte perfect pentru sezonul toamnă-iarnă. La fel de popular ca şi blondul polar este cel cu efect „rădăcini la vedere“. Acesta va defini o coafură semilungă, la fel cum blondul angelic se va potrivi perfect pe o tunsoare scurtă, foarte cuminte, care luminează chipul cu blândeţe.
Pentru că blondul nu este o culoare care se obţine destul de uşor, doamnele şi domnişoarele care optează pentru această culoare trebuie să ţină cont de anumite reguli pentru a se bucura mai mult de nuanţă. Specialiştii vă sfătuiesc ca, dacă blondul virează în galben, să vă spălaţi cu şamponul dumneavoastră obişnuit, iar apoi cu un şampon special antiîngălbenire. În schimb, dacă aveţi un blond auriu, indicat ar fi să utilizaţi un şampon cu vanilie pentru întreţinerea culorii.

Îngrijire naturală

Pentru ca părul să strălucească în razele timide ale soarelui de toamnă şi pentru ca noua tunsoare la modă să vă bucure, trebuie să acordaţi o atenţie deosebită îngrijirii părului. Câteva măşti naturale, preparate chiar de dumneavoastră, în funcţie de tipul de păr, vă pot ajuta să sclipiţi în orice moment al zilei.
Dacă aveţi părul uscat, puteţi apela la uleiul de măsline. Nu trebuie să îl amestecaţi cu nimic, ci doar să îl aplicaţi pe păr, la doi-trei centimetri de rădăcină, şi să-l lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute, după care trebuie să şamponaţi şi să clătiţi bine.
Şi părul tocat îşi poate reveni, dacă o dată pe săptămână apelaţi la ajutorul unei măşti pe bază de ulei de măsline şi lămâie. Tot ce trebuie să faceţi este să încălziţi 30 ml de ulei de măsline şi să îl amestecaţi cu 30 ml de zeamă de lămâie. Acest amestec se va aplica după spălare pe părul ud şi se va masa uşor. După aplicare, înfăşuraţi capul cu un prosop şi lăsaţi amestecul să acţioneze o oră, apoi spălaţi bine cu şampon.
Masca pe bază de miere şi ulei de măsline este folositoare împotriva căderii părului. Amestecaţi o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline cald cu o lingură de miere şi o linguriţă de scorţişoară. Aplicaţi amestecul pe păr şi lăsaţi-l să acţioneze timp de 15 minute, după care clătiţi cu apă din abundenţă.
Şi părul gras vă poate uimi cu aspectul său, dacă îl răsfăţaţi cu o mască tot cu miere şi lămâie. Se amestecă sucul de la o lămâie cu o lingură de miere şi una de apă. Masca rezultată se aplică pe păr şi se menţine în jur de 15 minute.

Alte soluţii la îndemână

Pe de altă parte, doamnele care vor să-şi ajute părul şi să îi întărească rădăcina pot apela la o reţetă simplă, dar cu rezultate bune. Se pisează usturoi, se amestecă apoi cu ulei de măsline, după care se strecoară printr-un tifon şi se unge cu el părul la rădăcină. Acoperiţi apoi capul cu un prosop patru-cinci ore, după care va spălaţi cu şampon şi vă clătiţi bine. Tratamentul se va repeta o dată sau de două ori pe săptămână.

Accesoriile la modă în acest sezon

În sezonul toamnă-iarnă revin în tendinţe pălăriile complicate şi sofisticate pentru că designerii preferă să accesorizeze coafurile modelelor pentru a transmite un mesaj mai puternic, dar acest lucru nu înseamnă că ele nu pot fi adoptate şi de femeile obişnuite. De asemenea, puteţi alege accesorii de păr din materiale inedite ca piele naturală sau denim, pentru o coafură clasică, sau bentiţe tricotate, pentru o coafură modernă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII