20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBărbaţii, corigenţi la romantism

Bărbaţii, corigenţi la romantism

Bărbaţii mileniului III par să fi dat uitării orice formă de galanterie şi romantism. Lipsa de sensibilitate este doar unul dintre reproşurile pe care doamnele le aduc reprezentanţilor sexului tare.

Încă de mici, visăm că la un moment dat ne va ieşi în cale un Făt-Frumos, care va fi dispus să ne cânte serenade pentru a ne cuceri şi să ne trezească dimineaţa cu micul dejun la pat doar pentru a ne face o mică surpriză. Din păcate însă, unele vise nu sunt făcute să devină realitate, iar la final nu putem decât să oftăm resemnate că bărbaţii şi romantismul nu sunt chiar cei mai buni prieteni. Tandreţurile şi mângâierile au devenit gesturi din ce în ce mai absente din arsenalul domnilor, spre exasperarea reprezentantelor sexului frumos. Tot mai multe dintre acestea ajung să îşi caute alinare în alte părţi, iar nu mai puţin de 34 la sută dintre doamnele intervievate pentru un sondaj dat publicităţii de Tgcom.it au recunoscut că şi-au părăsit partenerii din cauza lipsei de sensibilitate. Mitul lui Romeo, capabil să escaladeze orice balcon doar pentru a-şi privi în ochi persoana iubită şi pentru a-i face complimente recitându-i poezii, este de mult uitat. „Masculul“ mileniului III pare să fi uitat orice formă de tandreţe şi romantism. Cel puţin aceasta este părerea a jumătate dintre femeile intervievate, care, irevocabil, îşi lasă corigenţi partenerii la capitolul romantism. De vină sunt gesturile de amor care par să fie străine domnilor, indiferent dacă este vorba de o ieşire între prieteni sau între cei patru pereţi ai locuinţei. Însă, cum reacţionează respondentele în faţa acestei lipse de romantism? 65 la sută dintre respondente aleg calea dialogului, altele se enervează şi nu vor să stea la discuţii, unele decid să pună capăt relaţiei, iar un procent ceva mai mic preferă pur şi simplu să se răzbune.

Femei pretenţioase

Absenţa romantismului poate duce chiar şi la destrămarea unui cuplu. 34 la sută dintre respondente au recunoscut că au decis să pună capăt relaţiei tocmai pentru că partenerii erau mult prea insensibili. Cel puţin acestea sunt rezultatele unui sondaj realizat de compania italiană Pasqua şi dat publicităţii de TGcom.it, care a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani. Sondajul a scos în evidenţă predispoziţia redusă a bărbaţilor către romantism, atât în timpul ieşirilor mondene, cât şi între pereţii locuinţei. Indiferent că sunt singuri sau în compania prietenilor, situaţia nu se schimbă. Bărbaţii moderni demonstrează o incapacitate cronică de a satisface exigenţele în materie de romantism ale femeii iubite şi sar şi peste cele mai banale gesturi de tandreţe. Mai mult chiar, 41 la sută dintre doamnele intervievate au declarat că trebuie să se mulţumescă doar cu un gest tandru pe lună. Însă, care sunt situaţiile în care cei mai mulţi dintre bărbaţi nici nu vor să audă romantism? Răspunsul este mai mult decât evident: domnii au probleme să se lase purtaţi de sentimente mai ales în public. Gesturile tandre în prezenţa rudelor, a străinilor sau chiar şi a celor mai buni prieteni sunt tabu. Însă, nici la domiciliu astfel de gesturi nu sunt chiar o obişnuinţă: o femeie din cinci se plânge că partenerul ei nu este tandru nici măcar acasă.

Importanţa tandreţurilor

Având în vedere că, pentru 76 la sută dintre femei, micile atenţii şi sentimentalismul au o valoare fundamentală pentru viaţa de cuplu, este normal ca absenţa acestora să ducă la apariţia problemelor. Doar şapte la sută dintre doamnele respondente au declarat că sunt mulţumite de „doza de romantism“ primită de la propriul partener, în general, ele având parte de 50 de „dovezi“ tangibile de amor din partea sufletului-pereche. Pentru restul doamnelor, situaţia nu este deloc la fel de satisfăcătoare. 23 de procente dintre ele au spus că au parte de 25-50 de tandreţuri de la propriii parteneri, 30 la sută, între 13 şi 24 astfel de gesturi, în timp ce 41 la sută beneficiază de romantism mai puţin de o dată pe lună. În opinia doamnelor, bărbatul perfect trebuie să fie sensibil, galant şi atent, dar şi capabil să spună lucrul potrivit în funcţie de situaţie. Femeile visează aşadar la bărbaţii romantici din alte vremuri, capabili să fie atenţi şi tandri, însă, în acelaşi timp, duri şi masculini. Cele mai multe dintre doamne apreciază mai ales galanteria înnăscută, talentul de a spune mereu lucrul potrivit, dar şi capacitatea de a fi alături de ele în momentele care contează. Din păcate însă, astfel de bărbaţi sunt himere, iar doamnelor nu le rămâne decât să viseze şi să se imagineze alături de eroii romantici de pe marele ecran. Cei mai populari dintre aceştia sunt Hugh Grant, care a întrunit 72% la sută dintre preferinţe, precum şi  Richard Gere sau „vampirul“ Robert Pattinson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII