11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Houtong, paradisul pisicilor
Mii de turişti iau cu asalt zilnic un orăşel din Taiwan pentru a admira cu ochii lor principala atracţie locală: pisicile vagaboande. După cum informează web.orange.co.uk. iubitorii de feline se înghesuie în Houtong, un orăşel cu 200 de locuitori, pentru a fotografia cele 100 de pisici. De asemenea, turiştii nu ratează ocazia de a se juca un pic cu felinele şi de a cumpăra suveniruri cu ele. Micul oraş Houtong a fost o aşezare minieră, însă, din cauza crizei economice, afacerile cu cărbune nu au mai mers, iar acum localitatea s-a „reprofilat“, transformându-se într-un paradis al iubitorilor de pisici. „A fost mult mai amuzant decât mi-am imaginat. Pisicile sunt curate şi nu se tem de oameni. Cu siguranţă o să mă întorc aici“, a declarat un turist. Din câte se pare, „responsabil“ pentru numărul mare de feline ar fi pensionarul Chan Bi-yun, care a moştenit câteva pisici pe care le-a lăsat să se înmulţească. „Am început cu cinci pisici care aparţineau unui vecin, decedat în urmă cu nouă ani. Apoi ele s-au înmulţit şi aşa mai departe, iar acum cred că sunt 100“, a povestit pensionarul. El a ţinut să precizeze că, împreună cu voluntarii, hrăneşte jumătate din pisicile din oraş.

Shia LaBeouf, un actor profitabil

Shia LaBeouf, starul seriei „Transformers“, s-a clasat pentru al doilea an consecutiv pe locul întâi în topul Forbes al celor mai profitabili actori. Potrivit statisticilor date publicităţii de Forbes, pentru fiecare dolar plătit lui LaBeouf, filmele acestuia încasează 81 de dolari.
Primatul starului american se datorează veniturilor aduse de pelicule precum „Indiana Jones şi regatul craniului de cristal“, care a încasat 787 de milioane de dolari anul trecut, şi „Transformers: Revenge of the Fallen“, cu 836 de milioane de dolari încasări.
Locul doi în clasament este ocupat de Anne Hathaway, cu 64 de dolari încasaţi pentru fiecare dolar plătit actriţei. Vedeta din  „Alice în Ţara Minunilor“ este urmată de Daniel Radcliffe (61 de dolari), Robert Downey Jr. (33 de dolari) şi Cate Blanchett (27 de dolari).
 
Biserică pichetată de dansatoarele de strip-tease
Dansatoarele unui club de strip-tease din Warsaw, Ohio, au decis să se adune în faţa bisericii New Beginnings Ministries pentru a protesta împotriva deciziei membrilor congregaţiei de a le închide „biroul“. După cum informează web.orange.co.uk., angajatele barului, îmbrăcate sumar, s-au prezentat duminică în faţa bisericii, afişând pancarte de protest la adresa membrilor congregaţiei. Ideea protestului a apărut după ce mai mulţi clienţi fideli ai barului au fost fotografiaţi şi întrebaţi dacă soţiile lor ştiu cum îşi petrec ei timpul liber. Conducerea barului Fox Hole care se află în imediata apropiere a bisericii a vrut să încheie un armistiţiu cu membrii congregaţiei, însă a fost refuzată. „Având în vedere că suntem o comunitate creştină, nu putem împărţi teritoriul cu diavolul. Lumina şi întunericul nu pot convieţui la un loc, iar Fox Hole trebuie închis“, a declarat preotul Bill Dunfee. Dansatoarele au afişat pancarte cu mesaje de tipul „Iisus îi iubeşte pe toţi copiii săi“. „Toţi oamenii păcătuiesc, asta nu înseamnă că eu nu o să ajung în rai“, a declarat dansatoarea Laura Meske.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS