17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSex-simboluri la 50 de ani

Sex-simboluri la 50 de ani

În această lună, doi dintre cei mai mari actori de la Hollywood împlinesc 50 de ani. Primul care şi-a sărbătorit ziua de naştere a fost Antonio Banderas, pe 10 august. Urmează Sean Penn, care pe 17 august se va alătura gale-riei marilor actori care au celebrat împlinirea a 50 de primăveri.

Cary Grant, Gary Cooper, James Stewart, Gregory Peck, toţi mari actori ai Hollywood-ului de ieri, nu se temeau de vârsta de 50 de ani. Nici unul dintre ei nu s-a gândit că atunci când va trece de prima tinereţe nu va mai fi apreciat şi căutat de public doar pentru că nu mai este tânăr. Acum însă, lucrurile s-au schimbat. O actriţă care a depăşit 40 de ani constată cu tristeţe că nu mai este la fel de căutată de producători, iar veniturile sale scad văzând cu ochii. În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, situaţia nu este la fel de gravă, mai afectaţi fiind doar cei care nu au vrut sau nu au putut să acorde o atenţie deosebită filmografiei lor dramatice. În acest an, cei care aniversează 50 de ani sunt Antonio Banderas (10 august) şi Sean Penn (17 august), lista fiind continuată de Hugh Grant (9 septembrie) şi Kenneth Branagh (10 decembrie).

Antonio Banderas, un playboy cuminţit

Sex-simbolul spaniol Antonio Banderas şi-a început cariera ca actor în Spania fascistă. Paşii l-au purtat la Teatrul Naţional, unde l-a întâlnit pe alt „anonim“, Pedro Almodovar. Între cei doi s-a născut imediat o frumoasă prietenie, care s-a fructificat cu numeroase colaborări, prima dintre ele datând din 1982, când cei doi au filmat comedia „Labirintul pasiunilor“, pe vremea când actorul avea doar 22 de ani. A urmat apoi pelicula „Leagă-mă strâns/ Átame!“, iar acum, cei doi se pregătesc să lucreze din nou împreună, la filmul al cărui titlu provizoriu este „La piel que habito“. Succesul obţinut graţie homosexualului din „Philadelphia“ îi aduce numeroase colaborări remarcabile, cum este cea cu Anthony Hopkins în „Masca lui Zorro“. Pentru Antonio Banderas, soţul actriţei Melanie Griffith, anii dificili din punct de vedere profesional au început deja de aproape un deceniu. Actorul s-a orientat mai mult spre comedii uşoare precum „Spy Kids“ sau a preferat să dubleze vocea motanului încălţat din Shrek. În ultimii ani, starul spaniol a preferat să se retragă în spatele camerei. El se poate mândri că a produs cinci filme în spaniolă şi a regizat unul („El camino de los ingleses“).

Sean Penn, „băiatul rău“ al Hollywoodului

Cunoscut drept unul dintre „băieţii răi“ ai Hollywoodului, dar şi pentru cariera sa de activist politic, Sean Penn a debutat la 21 de ani în pelicula „Taps“. Au urmat colaborări cu regizori de renume precum Brian de Palma („Carlito’s way“, „Casualties of War“) Terrence Malick („The Thin Red Line“), Woody Allen („Sweet and Lowdown“). În 2003, a fost distins cu premiul Oscar pentru controversatul film al lui Clint Eastwood „Mystic river“, în care interpretează rolul unui delincvent care pleacă în căutarea celui care i-a violat şi ucis fata. Cea de-a doua statuetă îi este acordată în 2009 pentru rolul din „Milk“, în regia lui Gus van Sant, unde interpretează rolul activistului pentru drepturile homosexualilor Harvey Milk. Penn s-a demonstrat la fel de talentat şi în calitate de regizor, în pelicula „Fraţii/ The Indian Runner“, un impresionant film despre dramele războiului din Vietnam, inspirat de un cântec al lui Bruce Springsteen. Pe măsură ce cariera lui Penn a devenit tot mai înfloritoare, actorul s-a transformat într-un activist politic tot mai influent, care a deranjat cercurile conservatoare din Statele Unite din cauza declaraţiilor sale la adresa fostului preşedinte american George W. Bush, despre care a spus că ar trebui acuzat şi destituit. Penn a generat adeseori numeroase controverse. El a fost acuzat că a vizitat Irakul în decembrie 2002, la două luni după ce plătise 56.000 de dolari pentru o reclamă în prestigiosul Washington Post prin care protestase împotriva „războiului terorii“ al administraţiei Bush şi împotriva planurilor lui de invadare a Irakului. Despre Penn se spune că s-a împrietenit şi cu preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, altă „ţintă predilectă“ a administraţiei Bush. Însă, nu actoria l-a propulsat la statutul de celebritate mondială, ci căsătoria din 1985 cu Madonna, alături de care a jucat în „Shanghai Surprise“, o mare deziluzie a anului 1986. După o căsătorie turbulentă de patru ani, în timpul căreia el a făcut 32 de zile de închisoare în 1987, cei doi au divorţat. Alt eşec pe plan amoros a fost divorţul de actriţa Robin Wright Penn, după 14 ani de mariaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU