12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinIdei pentru preparate cu umplutură

Idei pentru preparate cu umplutură

Dacă doriţi să vă răsfăţaţi papilele gusta-tive cu ceva special, vă prezentăm câteva reţete cu umplutură, pentru delicii gastronomice a căror specificitate este dată de aşezarea în straturi a ingredientelor.

Timp de secole întregi, bucătari din lumea întreagă au inventat şi preparat propriile specialităţi cu umplutură. De la asiaticele rulouri de sushi la ardeii Poblano umpluţi cu brânză (specialitate mexicană) şi până la modernul Turducken de inspiraţie americană (un rulou special preparat prin umplerea unei jumătăţi de curcan dezosate cu o jumătate de raţă dezosată, care, la rândul ei, este umplută cu un pui), toate reţetele care presupun pregătirea unei umpluturi îşi găsesc admiratori printre gurmanzi. Preparatele de acest gen sunt pline se savoare, care se adună odată cu fiecare strat de ingrediente şi cu fiecare condiment presărat. Vă prezentăm câteva idei de preparate „în straturi“, ideale pentru un prânz săţios, plin de vitamine şi savoare. Fie că vă este poftă de vinete umplute în stil mediteranean, pui umplut cu mere sau de ardei umpluţi cu carne tocată şi mirodenii, începeţi acum călătoria culinară.

Roşii umplute
Roşiile sunt sunt extrem de gustoase în stare naturală. Savoarea roşiilor se intensifică însă atunci când acestea sunt scobite de miez, umplute cu diverse ingrediente şi coapte la cuptor până când devin fragede. Umplutura pentru roşii poate fi reprezentată de morcovi daţi pe răzătoare şi condimentaţi cu pudră de curry, ceapă, spanac, stafide sau alune, asta dacă nu cumva preferaţi umplutura „tradiţională“ pentru ţara noastră – carne tocată şi orez.

Cartofi umpluţi
O reţetă foarte gustoasă şi uşor de preparat. Cartofii copţi întregi, în coajă, se scobesc şi se umplu cu un amestec cremos format din miezul de cartofi, lapte bătut, unt, cubuleţe de bacon şi arpagic tocat mărunt. Evident, se consumă doar conţinutul, nu şi coaja.

Vinete în stil mediteranean
Este o reţetă ce conţine legume şi proteine provenite de la toate grupele de alimente. Se scoate miezul vinetelor, acestea sunt umplute cu carne de pui tocată mărunt, diverse legume tocate şi ele, busuioc şi brânză rasă, apoi date la cuptor până când legumele din umplutură se înmoaie şi brânza se topeşte.

Varză „Tex-Mex“
Această reţetă încorporează un amestec interesant de dulce şi picant. Preparatul poate fi servit într-o formă asemănătoare cu cea a sarmalelor, însă umplutura este diferită. Varza „Tex-Mex“ se prepară cu o umplutură formată din carne de curcan tocată, ceapă, praf de ardei iute, zahăr brun, pastă de roşii, orez alb, stafide şi chimion.

Rulou de pui umplut cu mere
Folosiţi soiul dumneavoastră preferat de mere pentru a prepara acest fel de mâncare, pentru care veţi mai avea nevoie de piept de pui dezosat, brânză Cheddar, pesmet, cidru de mere şi cimbru proaspăt. Umpleţi pieptul de pui cu un amestec format din toate ingredientele, apoi prăjiţi rulourile în unt până când se rumenesc şi carnea de pui se pătrunde.

Ardei gras umplut
Pentru acest preparat colorat folosiţi ardei graşi galbeni şi roşii. Umplutura va fi făcută din sos de măsline, carne tocată de vită, dovlecei, usturoi pisat, scorţişoară, chimion şi stafide. Umpleţi ardeii şi daţi-i la cuptor până când legumele se înmoaie.

Dovlecei umpluţi cu cârnaţi
Deşi ar putea părea o reţetă greu de preparat, este, de fapt, foarte simplă. Nu aveţi altceva de făcut decât să scobiţi dovleceii, pe care să îi umpleţi apoi cu un amestec format din bucăţele de cârnaţi, roşii tăiate cuburi (pot fi proaspete sau din conservă) şi bucăţi de ardei copţi. Dovleceii astfel preparaţi se dau puţin la cuptor, până când se frăgezesc, iar cârnaţii se pătrund.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS