11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTartă cu banane şi caramel

Tartă cu banane şi caramel

Ingrediente (pentru 8 porţii): o foaie de aluat congelat (aproximativ 29 x 29 cm), 300 g de brânză ricotta, 110 g de brânză de capră, 60 g de zahăr pudră, 40 g de unt, 55 g de zahăr brun, 60 ml de frişcă întărită, 3 banane mici, 45 g de alune prăjite, tăiate în bucăţi sau măcinate mare.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 200°C. După ce aţi dezgheţat aluatul, tăiaţi foaia pe jumătate. Puneţi foile de aluat într-o tavă de tartă cu fundul detaşabil. Înţepaţi aluatul din loc în loc şi puneţi tava la frigider timp de 5 minute, apoi daţi-o la cuptor 15 minute sau până când se rumeneşte. Între timp, amestecaţi cu un mixer electric brânza ricotta, brânza de capră şi zahărul pudră. Puneţi untul, zahărul brun şi frişca într-o cratiţă mică şi topiţi-le la foc mic, amestecând continuu, timp de 5 minute sau până când se formează un fel de caramel. Luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi compoziţia să se răcească. Puneţi pasta de brânză în tava cu aluatul şi folosiţi o lingură pentru a uniformiza suprafaţa. Decojiţi bananele şi tăiaţi-le rondele. Aşezaţi bucăţile de banană peste cremă, în aşa fel încât să se suprapună. Puneţi prăjitura pe o tavă de servit, stropiţi-o din plin cu caramel, presăraţi alunele şi serviţi-o imediat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS