14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlpine Dachsbracke, un câine mic, dar robust

Alpine Dachsbracke, un câine mic, dar robust

Alpine Dachsbracke este un câine de vânătoare, de statură mică, dar robust şi cu picioare puternice.

Originar din Austria, Alpine Dachsbracke (foto) este cunoscut din antichitate ca un câine de vânătoare. Prinţul Rudolf de Habsburg în 1881 şi 1885 a organizat pe terenurile de vânătoare din Murzsteg şi Ischl partide unde au fost folosiţi aceşti câini agili. De asemenea, Alpine Dachsbracken l-au însoţit pe prinţ în excursiile de vânătoare în Turcia şi în Egipt. În 1932, Alpine-Erzgebirgs-Dachsbracke a fost recunoscut de către organizaţiile canine de top din Austria. În 1975, denumirea a fost modificată, Alpine Dachsbracke şi federaţiile de specialitate au declarat că Austria este ţara de origine a acestui câine, conform site-ului www.dogbreedinfo.com.

Descriere

Alpine Dachsbracke este un câine de vânătoare scurt şi robust, cu picioare puternice şi muşchi fermi. Are o ţinută fermă şi dreaptă, craniul fiind uşor arcuit. Nasul este negru şi botul puternic, dinţii având muşcătură în formă de cleşte. Ochii au irisul maro închis şi pleoapele sunt apropiate, având un pigment negru. Gâtul este musculos şi nu prea lung. Trunchiul este puternic şi musculos, uşor alungit. Spatele drept, scurt şi coapsele largi. Pieptul este adânc şi larg. Coada este groasă, cu păr mai lung. Picioarele din faţă sunt drepte şi puternice; acestea par scurte în raport cu corpul. Picioarele posterioare sunt puternice, rotunde, cu degete strânse, cu pernuţe puternice şi unghii negre. Dachsbracke Alpine are un strat dublu de păr format din fire foarte groase şi un subpăr dens, care acoperă întregul corp. Culoarea acestui câine este negru cu roşu-brun şi uneori are pe piept o stea albă.

Temperament

Inteligent şi prietenos cu o personalitate neînfricată, Alpine Dachsbracke este un câine rezistent la intemperii. Este utilizat pentru vânătoare în zonele montane. Este folosit ca şi câine de urmărire pentru cerbii răniţi şi la vânătoare de iepuri şi vulpi. Alpine Dachsbracke au fost crescuţi pentru a vâna şi au vitalitate şi rezistenţă. Este un câine bun şi pentru a locui în apartamente, fiind foarte activ. Se descurcă şi în spaţii restrânse, fiind devotatstăpânilor. Este, de asemenea, un paznic vigilent. Se simte excelent atunci când stăpânii îl pun să execute exerciţii.

Îngrijirea

Alpine Dachsbracke are o înălţime de la 34 la 42 cm şi o greutate cuprinsă între 15 şi 18 kg. Speranţa de viaţă este de 12 ani. Se îngrijeşte destul de uşor. Acest câine trebuie periat cu o perie densă. Se îmbăiază cu săpun numai atunci când este necesar, şamponul se foloseşte doar ocazional, deoarece îi modifică PH-ul pielii, provocându-i alergii. Trebuie verificate periodic urechile, acestea fiind foarte expuse infecţiilor. Unghiile trebuie tăiate periodic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS