17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTocană de vită cu ciuperci

Tocană de vită cu ciuperci

Ingrediente (pentru 4 porţii): 500 g carne de vită, 250 g ciuperci champignon, 1 lingură de boia dulce, o lingură de ulei de măsline, o ceapă, 250 ml supă de vită, o lingură de sos Worcestershire, 180 g smântână, 200 g fasole verde, sare şi piper.
Mod de preparare: Amestecaţi carnea de vită tăiată fâşii cu boiaua dulce, sare şi piper. Într-o tigaie mare încălziţi uleiul la foc iute, apoi căliţi carnea, lăsând-o pe foc 2-3 minute. Scoateţi carnea cu o spumieră şi lăsaţi-o deoparte. Reduceţi intensitatea flăcării, adăugaţi ceapa tocată fin şi căliţi-o amestecând încontinuu, timp de 5 minute sau până când se rumeneşte. Faceţi focul mare, adăugaţi ciupercile şi căliţi-le până când capătă o nuanţă maronie (aproximativ 2 minute). Adăugaţi supa şi sosul Worcestershire şi aduceţi la punctul de fierbere, apoi daţi focul mic şi continuaţi fierberea timp de 5 minute sau până când sosul scade puţin. Încorporaţi smântâna, apoi adăugaţi carnea în tigaie şi lăsaţi preparatul pe foc 1-2 minute, până când sosul se întăreşte. Între timp, opăriţi fasolea verde timp de 3 minute sau până când se înmoaie. Împărţiţi tocana în farfurii şi serviţi-o alături de fasolea verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS