20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFructele, comoară pentru sănătate

Fructele, comoară pentru sănătate

Fructele de vară, caisele, piersicile, pepenele, cireşele, sunt nu numai o încântare pentru simţuri, dar şi o sursă de sănătate pentru organism.

Caisa conţine cea mai mare cantitate de vitamina A, aşa că femeile însărcinate, cele care iau anticoncepţionale şi fumătoarele care au nevoie de un surplus zilnic de vitamina A le pot consuma cu încredere. În plus, mâncând regulat cireşe veţi putea combate anemia, insomnia, nervozitatea, vă veţi întări sistemul imunitar şi vă veţi stimula memoria. Dacă aveţi probleme cu stomacul încercaţi să le consumaţi îndepărtând coaja.
Două caise mici furnizează 3 – 4 mg de provitamina A, ceva mai mult de jumătate din necesarul zilnic al unui adult şi este o sursă remarcabilă de magneziu, fosfor, fier şi calciu.
Cireşele sunt o sursă excelentă de bor, un element care combinat cu calciu şi magneziu menţine sănătatea oaselor.
O cură de una – două zile de cireşe, fără alte alimente, e excelentă pentru întărirea generală a organismului, ajută la eliminarea toxinelor şi la regenerarea celulelor şi vă scapă de cel puţin un kilogram. Cireşele sunt foarte eficiente şi împotriva durerilor de articulaţii, de cap. Aşa că dacă vă chinuieşte migrena, striviţi o mână de cireşe, puneţi-le pe o bucată de tifon şi aplicaţi-o pe frunte.
Dacă mâncaţi 20 de cireşe, obţineţi un efect mult mai bun decât dacă aţi lua o aspirină.

Vitamine pentru organism

Piersicile consumate, cel puţin pe timpul verii, vor favoriza regenerarea celulelor, protejând pielea de agresiunea factorilor externi (soare, sare marină, poluare). Nu trebuie să vă faceţi probleme în privinţa consumului acestor fructe, dacă aveţi un stomac mai sensibil, căci fibrele pe care ni le furnizează sunt bine tolerate.
Nu uitaţi, de asemenea, că ceaiul din frunze de piersică calmează colicii la bebeluşi şi are şi proprietăţi vermifuge.
O importantă sursă de vitamine este şi pepenele. Acest fruct are vitaminele A, E şi C (100 g de pepene aduc 25 mg de vitamina C), toate vitaminele din grupa B, dar şi calciu, fosfor, potasiu, fier, mangan, iod, zinc, bor.
Pepenele are proprietăţi antioxidante, utile în lupta împotriva îmbătrânirii premature a celulelor, având capacitatea de a păstra elasticitatea pielii, prevenind apariţia ridurilor.
Dacă vreţi să scăpaţi de câteva kilograme în plus puteţi încerca o cură numai cu pepene timp de una – două zile, la fel cum puteţi opta pentru regimul cu două – trei kilograme de pepene pe zi, timp de o săptămână, care vă v-a scăpa de cel puţin două kilograme. De asemenea, veţi reuşi consumând pepene să eliminaţi mare parte a toxinelor din organism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS