20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPiscinele supraterane, confort şi flexibilitate

Piscinele supraterane, confort şi flexibilitate

Piscinele supraterane reprezintă o opţiune din ce în ce mai populară în rândul proprietarilor de case cu grădină sau curte, oferind mai multe avantaje decât piscinele îngropate atunci când vine vorba de confort şi flexibilitate.

Piscinele supraterane îmbină cu succes distracţia în apă şi avantajele unei instalări rapide. Instalarea unei piscine supraterane este o operaţiune foarte simplă pentru kit-urile de piscină, începând cu prepararea terasamentului, montajul structurii şi al sistemului de filtrare, finisaj etc. Piscinele supraterane au un avantaj clar: ele pot fi montate şi demontate oricând este necesară această operaţiune, iar în cazul în care închiriaţi proprietatea deţinută, puteţi reloca piscina dumneavoastră fără costuri suplimentare mari.
În general, kit-urile piscinelor supraterane includ materiale de construcţie uşoare, graţie cărora piscinele sunt mai uşor de asamblat. În cazul în care optaţi pentru piscine de acest tip, trebuie să ştiţi că aţi scăpat de săparea unei fundaţii şi nici nu va mai trebui să apelaţi la ajutorul unei echipe de profesionişti care să o monteze. În acest fel, cheltuielile se reduc simţitor, mai ales pentru că toate echipamentele necesare unei bune funcţionări a piscinei sunt destul de ieftine.

Avantajele piscinelor supraterane

Unul dintre avantajele care nu trebuie neglijat este faptul că, în cazul piscinelor supraterane, costurile de achiziţie şi instalare sunt mult mai mici decât în alte situaţii. Aşa cum spuneam, montarea unei astfel de piscine nu necesită săparea unei fundaţii şi nici angajarea şi plata unor constructori profesionişti. În plus, dacă doriţi să vă montaţi o piscină supraterană în curte, nu veţi fi nevoiţi să umblaţi după autorizaţii de construcţie, întrucât acestea nu sunt necesare. Alt avantaj este faptul că piscinele supraterane sunt portabile, ceea ce înseamnă că pot fi demontate iarna şi asamblate din nou primăvara. Piscinele supraterane sunt livrate într-un număr foarte mare de forme şi dimensiuni, potrivindu-se deci în orice spaţiu şi pentru orice fel de nevoi. În plus, există o varietate de tipuri de piscine supraterane – de la cele cu cadre din lemn la cele cu rame de metal -, motiv pentru care pot fi adaptate peisajului oricărei grădini sau curţi.

Amplasare

Pentru piscinele supraterane, timpii de instalare a piscinei pot varia de la câteva săptămâni la doar câteva ore, în funcţie de dimensiune şi tip. Esenţial pentru montajul unei piscine supraterane este un singur aspect: locul de amplasare trebuie să fie plat, fără agregate sau orice gen de denivelări. Timpul de pregătire a amplasamentului poate varia destul de mult. Piscinele supraterane se pot aşeza pe o şapă de beton, pe un fel de punte construită din lemn, pe pământ ferm etc. Atenţie! Niciodată piscina supraterană nu se aşază pe pământ afânat.

Instalarea piscinei

În general, instalarea unei piscine supraterane este o operaţiune simplă pentru orice persoană cu abilităţi tehnice. Fiecare piscină este prevăzută cu un manual de instalare, ceea ce face operaţiunea nu doar posibilă, ci chiar simplă. Aproximativ 90% dintre piscinele supraterane sunt montate de cumpărători, care nu au nevoie neapărat de sfaturile şi îndrumările specialiştilor. Operaţiunile sunt explicate pe larg şi fiecare pas este descris în amănunt, începând cu pregătirea terenului şi terminând cu instalarea sistemului de filtrare.

Întreţinerea

Pentru ca piscina dumneavoastră să reziste un întreg sezon, sunt necesare două operaţiuni extrem de importante: tratamentul fizic şi tratamentul chimic. Tratamentul fizic presupune colectarea suspensiilor din apă, în timp ce tratamentul chimic presupune tratarea apei cu substanţe chimice care distrug bacteriile şi algele. Evoluţia tehnologiei în domeniul piscinelor a dus la apariţia unor sisteme automatizate de tratare a apei. Sistemele de recirculare şi filtrare a apei reţin suspensiile din apă, iar aspiratoarele automate curăţă fundul şi pereţii piscinei, îndepărtând eventualele depuneri. Totodată, pentru tratarea apei din punct de vedere chimic, există echipamente ce reglează nivelul pH-ului (7.0-7.2) şi regularizează cantitatea de clor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII