7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO vacanţă reuşită

O vacanţă reuşită

Vacanţa de vară este cu siguranţă cel mai aşteptat moment al anului. Vă gândiţi deja cum vă veţi răsfăţa sub soarele blând şi briza mării, departe de grijile zilnice. Pentru a vă bucura din plin de momentele plăcute, asiguraţi-vă că aveţi toate ingredientele unei experienţe relaxante.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi înainte să porniţi spre destinaţia aleasă este să verificaţi cu trei zile înainte la hotelul unde veţi fi cazaţi dacă rezervarea pe care a-ţi făcut-o este în regulă. Dacă plecaţi cu avionul, daţi un telefon şi la compania aeriană de la care aţi cumpărat biletul, mai ales dacă zburaţi low-cost.
Puteţi să vă faceţi timp să citiţi şi pe internet impresiile celor care au fost deja în vacanţă în locul ales de dumneavoastră.

Atenţie la bagaje

Pe lângă hainele pe care le alegeţi în funcţie de locul de destinaţie, mare sau munte, nu uitaţi ca înainte de a închide geamantanul să puneţi şi gentuţa cu medicamente. Luaţi cu dumneavoastră pastile antialergice, plasturi. Dacă aţi ales să vă petreceţi vacanţa în Deltă sau pe malul unui lac, cumpăraţi neapărat loţiuni pentru a evita înţepăturile de insecte.
Cei care se vor relaxa în ţări tropicale trebuie să se vaccineze.

În sfârşit, la destinaţie

Savuraţi din plin timpul liber, cam aceasta ar trebui să fie deviza după care să vă ghidaţi când sunteţi în concediu. Nu faceţi, deci, nimic pe fugă, nu „trageţi“ de dumneavoastră! Nu uitaţi că sunteţi în vacanţă. Savuraţi micul dejun, cafeaua, plimbarea, prânzul, cina… orice. Delectaţi-vă la spa, bucuraţi-vă de valuri, de aer, de soare şi de locurile noi, uitând de telefonul mobil, e-mail-ul de serviciu, calculator şi alte asemenea preocupări de zi cu zi.
De asemenea, daţi-i ocazia organismului să elimine oboseala. Soluţia vine odată cu plimbările lungi şi somnul reparator. Profitaţi deci de vacanţă pentru a obţine o bună condiţie psihică. O jumătate de oră de alergare, înot sau mers pe bicicletă face minuni, mobilizându-vă articulaţiile şi sporindu-vă mobilitatea. Dormiţi! Relaxaţi-vă! Culcaţi-vă cel târziu la zece şi treziţi-vă la şapte-opt dimineaţa. Dacă sunteţi la mare, treziţi-vă şi mai devreme, pentru a profita de soarele dimineţii.

Aveţi grijă la mâncare
Pe timpul vacanţei alegeţi combinaţii de alimente cât mai simple. Vacanţa nu înseamnă o lungă cură de pui sau porc la grătar şi cartofi prăjiţi. Mâncaţi sănătos! Gustaţi mâncărurile tradiţionale şi „abuzaţi“ de peşte, lactate şi legume. Uitaţi de îngheţată şi treceţi pe fructe exotice sau de sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS