10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSalată cu paste şi şuncă

Salată cu paste şi şuncă

Ingrediente (pentru 4 porţii): 375 g paste, 300 g şuncă slabă, 180 g roşii uscate, un ardei gras roşu, 4 fire de ceapă verde, 2 linguri de pătrunjel, 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oţet din vin alb, o lingură de muştar cu granule, o lingură de miere, sare şi piper.
Mod de preparare: Fierbeţi pastele al dente, în apă fierbinte cu sare, şi scurgeţi-le bine, apoi răciţi-le sub jet de apă rece şi scurgeţi-le din nou. Între timp, amestecaţi într-un castron uleiul de măsline, oţetul, muştarul şi mierea, apoi condimentaţi amestecul cu sare şi piper. Într-un castron amestecaţi pastele fierte, şunca tăiată în bucăţi mari, roşiile tocate şi ele bucăţi mari, partea albă a cepelor verzi tăiată fin şi pătrunjelul tocat. Turnaţi peste salată sosul preparat anterior şi amestecaţi ingredientele foarte bine, folosind două linguri de salată, apoi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS