5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎngrijirea părului ca de abanos

Îngrijirea părului ca de abanos

Negrul revine în lumina rampei nu doar în domeniul vestimentar, ci şi în nuanţa părului. Simbol al exotismului şi misterului, brunetul conferă forţă şi personalitate oricărui chip, transformând orice femeie într-o „femme fatale“.

Fie că este ondulat, creţ sau foarte drept, părul negru este mai fragil decât pare. „Handicapul“ părului brunet îl reprezintă o producţie limitată de sebum, din cauza funcţionării mai leneşe a glandelor sebacee, motiv pentru care firele de păr sunt uscate şi casante. Prin urmare, pigmenţii negri care reflectă în mod natural lumina capătă un aspect strălucitor numai şi numai dacă părul este foarte bine hidratat; în caz contrar, culoarea devine ternă, înăsprind trăsăturile feţei.
Pentru ca părul brunet să fie în cea mai bună formă, îngrijirea începe cu şamponatul. Spălaţi-vă părul la interval de două-trei zile, cu un şampon special pentru părul închis la culoare, cu proprietăţi nutritive şi hidratante. Clătiţi-vă podoaba capilară cu apă călduţă, nu fierbinte, apoi stoarceţi uşor părul şi completaţi operaţiunea de îngrijire prin aplicarea unui balsam hidratant, din aceeaşi gamă ca şi şamponul, pe vârfurile firului de păr. Acţiunea balsamului va face ca părul să se descurge mai uşor atunci când este pieptănat, reducând astfel numărul firelor de păr căzute în timpul periajului. Lăsaţi balsamul pe păr timp de zece minute, pentru ca ingredientele produsului să acţioneze în profunzime. Clătiţi balsamul tot cu apă călduţă, iar la sfârşit aplicaţi un jet de apă rece, eventual combinată cu oţet: astfel, fibra capilară va fi „resigilată“, iar culoarea va deveni mai strălucitoare.

Coafarea şi întreţinerea

Evitaţi să vă uscaţi părul cu un foehn cu jet de aer cald şi nici nu vi-l aranjaţi cu placa, pentru că aceste instrumente usucă firul de păr şi îl fac mai casant. Dacă nu reuşiţi să „îmblânziţi“ podoaba capilară decât cu placa, atunci este indicat ca înainte de a-l îndrepta să folosiţi un ser special, termoprotector şi hrănitor.
O dată sau de două ori pe săptămână, răsfăţaţi-vă părul cu o mască hrănitoare, pe bază de ulei de argan sau ulei de nucă de cocos. Aplicaţi masca pe toată lungimea părului şi lăsaţi produsul să acţioneze timp de cel puţin 15 minute, ţinând părul bine înfăşurat într-un prosop moale. În afară de aplicarea măştii, obişnuiţi-vă ca la fiecare spălare să vă masaţi şi scalpul, pentru că această acţiune stimulează producţia de sebum, iar firul de păr este mai bine protejat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS