19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFotbal, sex şi femei

Fotbal, sex şi femei

Campionatul Mondial de fotbal din Africa de Sud a început şi odată cu el şi o lună de coşmar pentru reprezentantele sexului frumos care se văd abandonate în detrimentul sportului cu balonul rotund.

Într-o melodie celebră din anii ‘60, celebra solistă italiană Rita Pavone se plângea că iubitul său o lasă mereu singură, duminică de duminică, pentru a merge la stadion să îşi vadă echipa de fotbal preferată. De atunci, au trecut aproape 50 de ani, iar lucrurile nu par să se fi schimbat. În 2010, bărbaţii preferă în continuare fotbalul în detrimentul femeilor. În general, dacă nu merg pe stadion, reprezentanţii sexului tare se aşază comod în faţa televizorului, în timp ce femeile (cu câteva excepţii) ori se uită la alte programe, ori preferă să iasă singure în oraş, chiar dacă nu întotdeauna sunt prea fericite de situaţie. În meciul direct cu fotbalul, doamnele pierd detaşat. Cel puţin aşa rezultă dintr-un sondaj recent realizat de Institutul OnePoll, la cererea companiei Heineken. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 5.300 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, provenind din 15 ţări. Astfel, s-a constatat că pentru 94 la sută dintre chinezi şi 93 la sută dintre ruşi, de exemplu, fotbalul este cel mai important subiect de conversaţie. Per ansamblu, fotbalul este preferat de 88 la sută dintre respondenţi, în timp ce femeile ocupă locul doi, cu doar 45 la sută dintre preferinţe. Potrivit aceluiaşi sondaj, britanicii vorbesc cinci ore şi 43 de minute pe săptămână despre fotbal, ei fiind urmaţi de thailandezi şi brazilieni. În mod surprinzător, olandezii dedică doar 92 de minute din timpul săptămânal discuţiilor despre fotbal, în timp ce francezii – doar 107 minute.

Start la desfrâu

Mult aşteptata Cupă Mondială din Africa de Sud nu i-a adus în această ţară doar pe cei mai mari fotbalişti ai lumii sau milioane de suporteri din toate colţurile lumii, ci şi un val de prostituate din ţările din jur. În opinia jurnaliştilor de la The Independent, acest aflux de prostituate va face ca industria sexului să scape de sub orice control în condiţiile în care se estimează că jumătate dintre prostituate sunt infectate cu HIV.
Numărul este dublu faţă de Campionatul Mondial din 2006 din Germania, când se ştie că bordelurile şi-au dublat încasările. În acelaşi timp, autorităţile se tem că va fi o explozie a prostituţiei şi se aşteaptă agresiuni sexuale. Un medic sud-african crede însă că a găsit soluţia: un prezervativ împotriva violului, denumit RapeX. Descoperită acum cinci ani, invenţia doctorului Sonnet Ehlers funcţionează pe baza unui principiu simplu: în cazul în care nu doriţi să faceţi sex, prezervativul se prinde precum o clemă pe organul violatorului, cauzându-i acestuia dureri groaznice. RapeX nu poate fi îndepărtat decât prin intervenţie chirugicală. Pentru moment, prezervativul nu a fost scos pe piaţă şi nu a trecut de toate testele experţilor cărora le e teamă ca violatorii să nu devină mai violenţi.
„Ai impresia că ajungem la zilele în care femeile erau obligate să poarte centuri de castitate. Ideea că femeile ar trebui să se adapteze şi să poarte un asemenea dispozitiv este de-a dreptul terifiantă. Femeile au fost forţate să poarte aceste centuri în fiecare minut al vieţii lor de frică să nu fie violate“, este de părere expertul Lisa Vetten.

Prezervative pentru fiecare

Dat fiind că Africa de Sud este ţara care înregistrează cel mai mare număr de purtători ai virusului HIV, pe plan mondial, organizatorii Campionatului Mondial de Fotbal au anunţat că vor mări oferta de prezervative pe timpul desfăşurării competiţiei. „În timpul turneului final, Africa de Sud va cunoaşte un aflux important de vizitatori şi un spirit festiv, care ar putea antrena o cerere neobişnuită de prezervative. Vom lua măsuri speciale pentru a asigura o cantitate mai mare de prezervative“, a declarat Victor Ramathesele, responsabilul medical din cadrul Comitetului Local de Organizare (LOC). În mod special, în Capetown, vor fi oferite câte două prezervative pe noapte, la fel ca şi în Port Elisabeth şi în celelalte oraşe care vor găzdui meciurile.
„Suntem conştienţi de faptul că sexul este un element important în vacanţă pentru mulţi oameni, însă noi vrem să le sugerăm celor care vor să se distreze să fie responsabil şi să opteze pentru un sex sigur“, a declarat Marriette du-Toit-Helmdond, ad-ministratorul Oficiului de Turism din Capetown. Prezervativele vor fi oferite în hotel, clinici, spitale şi centrele de afaceri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII