20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAbstinenţă şi desfrâu la Cupa Mondială

Abstinenţă şi desfrâu la Cupa Mondială

Discuţia despre oportunitatea de a face sex cu ocazia unui eveniment sportiv major a devenit deja o tradiţie.

Medicii sportivi asigură că sexul în timpul competiţiilor sportive duce la contraperformanţă. Ei afirmă că sexul face ca sportivii să nu mai fie la fel de energici şi atenţi. Dacă pe teren sunt două echipe, iar una dintre ele şi-a petrecut nopţile în chefuri amoroase, partida este dinainte câştigată de către cea mai odihnită şi mai concentrată. Plecând de la această teorie, Fabio Capello, antrenorul naţionalei Angliei, a instituit un regim aproape draconic. El spune că a limitat accesul soţiilor şi prietenelor fotbaliştilor în cantonamentul echipei. În acelaşi timp, englezii nu au voie să se apropie de internet.  
Brazilienii vor putea naviga on line, însă nu au voie să facă sex şi nici să aibă vreun contact cu lumea exterioară. Antrenorul Spaniei, Vicente Del Bosque, le-a interzis elevilor săi să folosească site-urile de socializare sau să stea de vorbă cu suporterii sau cu presa.
Antrenorul naţionalei Mexicului a fost de acord atât cu prezenţa unui preot de încredere, cât şi cu posibilitatea de a avea întâlniri amoroase (maximum două) cu partenerele, dorind în acest scop să detensioneze jucătorii. Slovacii, în schimb, se vor relaxa jucând ping-pong.

Libertate şi nu prea

Potrivit tradiţiei, italienii se vor retrage în cartierul lor general şi vor avea acces nelimitat la televizor şi paste, dar şi ceva întâlniri de amor. Altfel spus, da la „sex, însă fără prea mult haos“, cum a declarat preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Franco Carraro. Acesta s-a referit mai ales la haosul care a caracterizat Cupa Mondială din Japonia-Coreea din 2002, când au apărut discuţii aprinse între jucători din cauza întâlnirilor amoroase dintre Francesco Totti şi Ilary Blasi.
Antrenorul Coreei de Nord, Kim Jon-Hun, a interzis practic tot: fără poze, fără interviuri, iar jucătorii vor merge la antrenamente sub escorta poliţiei. Şi mai rău le-a mers chilienilor. Antrenorul lor, Bielsa, a „blindat“ naţionala cu 100 de agenţi care nu vor permite nimănui să se apropie de cartierul general al echipei. Jucătorilor le-a fost interzis să dea autografe sau interviuri. Ei au la dispoziţie un telefon mobil, un calculator, însă noaptea nu au voie să navigheze pe internet, să intre pe chat-uri sau pe Facebook.  

Start la distracţie

Nu toate echipele se confruntă cu interdicţii la sex. Medicul echipei argentiniene, Donato Villani, spune că „sexul este o parte normală a vieţii sociale şi nu este o problemă“. Jucătorii naţionalei Argentinei au primit acceptul de a întreţine relaţii sexuale în zilele în care nu au programate meciuri la Cupa Mondială, cu condiţia să fie vorba de partenere stabile şi să nu consume alcool. De asemenea, Villani, a precizat că jucătorii vor putea întreţine relaţii sexuale în timpul Cupei Mondiale, dar cu partenere stabile şi fără şampanie sau alte băuturi.
„Sexul face parte din viaţa socială în întreaga lume şi nu este o problemă. Problemele apar când intervin excesul, o parteneră instabilă sau se face sex la orele destinate odihnei“, a declarat medicul. Strategia adoptată de antrenorul Argentinei, Diego Armando Maradona, este împărtăşită şi de fostul jucător brazilian Branco, membru al echipei Braziliei, campioană mondială în 1994, care a declarat că fotbaliştii ar trebui să facă sex în timpul Cupei Mondiale, deoarece acest lucru le-ar îmbunătăţi evoluţiile. „Ce rău poate face? Fiul meu Stefano a fost conceput în timpul CM din 1994, când am petrecut o zi liberă cu soţia mea în San Francisco. Sexul este bun. Te eliberează de tensiune. Nu mai câştigasem CM de 24 de ani, aşa că nu ne-a făcut nici un rău. Ar trebui doar să fie exclus să faci sex cu soţia coechipierului. Am fost extrem de profesionişti când am câştigat CM în 1994. Ne-am dus acolo să câştigăm“, a afirmat Branco, de 46 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS