11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCocteil Bloody Mary pentru orice petrecere

Cocteil Bloody Mary pentru orice petrecere

O băutură picantă, condimentată şi decadentă, cocteilul Bloody Mary este preferatul tuturor. Deşi se poate spune că aspectul său este special, cocteilul este foarte uşor de preparat, fiind deci ideal pentru orice petrecere.

Cocteilul Bloody Mary s-a născut în America, în perioada anilor 1920, când în fiecare seară „lumea bună“ se aduna la câte o petrecere.
Părintele acestei băuturi este barmanul Fernand Petiot, care a avut inspirata idee de a amesteca părţi egale de votcă şi suc de roşii pentru a servi oaspeţii invitaţi la o petrecere.
În anul 1934, Petiot s-a angajat la hotelul Regis din New York, aducând cu el reţeta.
Scandalizaţi de numele cocteilului (Bloody Mary s-ar traduce cu expresia „Maria cea însângerată“ sau „Maria cea sângeroasă“), directorii hotelului au încercat să promoveze băutura sub numele Red Snapper, însă fără succes.
Chiar şi aşa, cocteilul, care a fost îmbunătăţit cu un strop de sos Tabasco şi sos Worcestershire, ambele foarte iuţi, s-a dovedit  o adevărată bombă, aruncând în aer nu doar consumul de Bloody Mary, ci şi profiturile hotelului.

Instrumente şi ingrediente

Băutura se prepară cel mai bine într-un shaker din inox (pentru a menţine cocteilul rece), format din trei părţi: baza, unde se pun ingredientele, un compartiment mai mare, dotat cu un filtru, şi un capac al cărui rol este de a păstra ingredientele înăuntru în timpul preparării. Pentru a prepara un cocteil Bloody Mary acasă, în afară de shaker veţi mai avea nevoie de un blender, o sită, un cuţit bine ascuţit, un storcător de lămâie şi o răzătoare. În ceea ce priveşte prezentarea, cocteilul se poate servi fie în cupe înalte de şampanie, fie în pahare de vin, dar la fel de bine, pentru o petrecere mai puţin pretenţioasă, Bloody Mary poate fi servit în pahare – sondă.
Când vine vorba de ingrediente, nu vă feriţi să cumpăraţi ce este mai bun. În primul rând, veţi avea nevoie de votcă de bună calitate şi de suc de roşii proaspăt. Dacă îl cumpăraţi, aveţi grijă ca sucul de roşii să nu fie concentrat, pentru că este prea apos, iar pentru Bloody Mary aveţi nevoie de suc de roşii cu pulpă. Pentru a prepara 20 de porţii de Bloody Mary, în afară de ingredientele principale veţi mai avea nevoie de câteva crenguţe de coriandru, câteva picături de sos Tabasco, câteva picături de sos de soia, 150 ml de sos Worcestershire, hrean, un ardei iute roşu, sare şi piper, dar şi de o lămâie şi de multă gheaţă.

Cum se prepară

Pentru prepararea unui cocteil Bloody Mary delicios, începeţi prin a aduna frunzele de coriandru de pe crenguţe, curăţaţi hreanul şi tăiaţi ardeiul iute în bucăţi mici. Puneţi toate ingredientele în vasul blenderului şi amestecaţi-le (dacă nu aveţi blender, această operaţiune poate fi realizată şi cu ajutorul unui mixer). Strecuraţi bine amestecul obţinut (numit „amestec Bloody Mary“ apoi turnaţi totul într-o sticlă sau în alt recipient care se închide etanş, pe care îl puneţi apoi în frigider, unde poate sta cel mult trei zile.
Pentru fiecare porţie de Bloody Mary veţi avea nevoie de 50 ml de votcă, 100 ml de suc de roşii, 10 ml de zeamă de lămâie şi 15 ml de „amestec Bloody Mary“. Măsuraţi fiecare ingredient şi puneţi-le în shaker, împreună cu mai multe cuburi de gheaţă. Peste toate acestea, adăugaţi şi restul ingredientelor (sos Tabasco, sos de soia, sos Worcestershire) şi condimentaţi băutura cu sare şi piper după gust. Amestecaţi totul cu mişcări energice timp de 10-15 secunde, apoi turnaţi cocteilul prin sită direct în pahar, având însă grijă să nu lăsaţi să treacă şi bucăţele de gheaţă.

Servirea

În mod tradiţional, cocteilul Bloody Mary se serveşte împreună cu o fâşie de ţelină, din care trebuie să gustaţi după fiecare înghiţitură de băutură, pentru ca aroma acesteia să fie potenţată. La fel de bine, în afară de ţelină, cocteilul poate fi servit şi cu „garnitură“ de creveţi decorticaţi, la o petrecere mai sofisticată. Însă, pentru un aspect şi un gust deosebite, puteţi prepara un fel de spumă din ţelină, pe care să o turnaţi în pahar la sfârşit, chiar înainte de servire. Pentru a prepara această spumă pentru 20 de cocteiluri, veţi avea nevoie de şase fâşii de ţelină, o linguriţă de praf de ţelină şi praf pe bază de soia. Spălaţi şi tocaţi ţelina, îndepărtând capetele, apoi preparaţi un suc de ţelină, cu ajutorul unui storcător de fructe, până când se obţin aproximativ 400 ml de suc. Adăugaţi sarea şi praful de soia şi mai amestecaţi timp de 10 secunde într-un blender. Strecuraţi amestecul şi mai pasaţi o dată ţelina înainte de sosirea invitaţilor. După ce cocteilul este gata, adăugaţi o lingură de spumă peste Bloody Mary şi serviţi. Invitaţii dumneavoastră vor fi încântaţi şi veţi primi complimente pentru calităţile dumneavoastră de barman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS