20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBulgări de cartofi surpriză

Bulgări de cartofi surpriză

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 ou.
Pentru prăjit bulgării trebuie: făină, ou, pesmet.
Pentru umplutură: 100 g carne tocată, 1 ceapă, 1 căţel usturoi, 2 linguri ardei măcinat (sau un ardei gras mijlociu), un praf chimen măcinat, un praf oregano, 1 linguriţă mică boia dulce, sare, piper, 50 ml ulei.
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se zdrobesc, se adaugă un ou crud, sare, piper după gust şi se amestecă.
Umplutura pentru cartofi o facem în felul următor. Punem la încins 50 ml ulei şi călim în el ceapa şi căţelul de usturoi tăiat mărunt. Adăugăm apoi carnea tocată, praful de chimen, oregano, boia, 2 linguri de pastă de ardei (sau ardei gras tăiat cuburi), sare şi piper după gust. Se pune apoi apă cât să fie bine acoperită compoziţia şi lăsăm să fiarbă până scade zeama şi rămâne grosul de la sos.
Ungem mâna cu un pic de ulei, luăm din cartofii zdrobiţi cu o lingură, aşezăm în palmă, aplatizăm, punem 1 lingură din compoziţia de carne şi deasupra aşezăm alt strat de cartofi zdrobiţi, apoi modelăm un bulgăre.
Bulgării astfel obţinuţi se dau prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins.
Menţiuni: Se pot servi ca atare, cu ketchup sau cu diferite mâncăruri cu sos, ca şi garnitură.
Timp preparare: o oră
Complexitate: redusă

www.reteteculinare.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS