20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEleganţă şi rafinament, în lumina scenei

Eleganţă şi rafinament, în lumina scenei

Teatrul Liric „Elena Teodorini“ a găzduit sâmbătă cea de-a V-a ediţie a Festivalului de Modă „Miss Royal Models“. Au urcat pe scenă designeri autohtoni şi internaţionali, dar şi tinere aspirante la titlul de Miss.
Un număr de balet al Olguţei Ilie, colaborator al Ansamblului de balet al Operei Naţionale Bucureşti, a deschis oficial parada designerilor vestimentari invitaţi în cadrul Festivalului de modă „Miss Royal Models“.
BLB by Exclusive a fost producătorul autohton de lenjerie intimă şi costume de baie care a adus pe podium corsetul, nelipsit unei femei care vrea întotdeauna să atragă. Strasurile şi paietele au strălucit şi ele, dând un aer aparte pieselor de lenjerie intimă. Veselia culorilor a coborât pe scenă odată cu apariţia colecţiei de costume de baie, cu variate ornamente geometrice, în combinaţii neobişnuite.
Regalul modei a fost continuat de colecţia „Tribute to Evita“, purtând semnătura designerului Lorena Trică. Am fost conduşi, graţie creaţiilor sale inedite, în lumea anilor ‘50 şi am descoperit femeia acelor vremuri, puternică, irezistibil de sexy prin eleganţa sa. Rochiile de un roşu royal cu tăieturi sofisticate, volume diferite şi accesorii extravagante realizate în întregime manual au încântat şi cucerit audienţa.
Am poposit apoi în lumea colecţiei pret-a-porter, graţie pieselor create de Dalia Poleac. „Zip-it“ a reunit piese foarte feminine şi extrem de rafinate, cu detalii realizate din diferite tipuri de fermoare aplicate pe suprafeţele lor, dedicate femeilor care îndrăznesc să sfideze cotidianul, celor care au curaj să transmită un mesaj puternic prin înfăţişare şi atitudine. Rochia cocteil, elegantă, dar în acelaşi timp unică şi foarte preţioasă, cu volane din diferite texturi şi imprimeuri, într-o cromatică extrem de îndrăzneaţă, le-a cucerit pe doamnele şi domnişoarele prezente la eveniment.

În lumea modellingului

Takko Fashion a ales să-şi prezinte noile colecţii apelând la atât de simpaticii pitici. Deloc stânjeniţi, purtând pe braţ, asemenea modelelor adevărate, accesoriile de genul poşetelor, ochelarilor de soare, micuţele fotomodele au păşit încrezătoare pe podium în aplauzele şi uralele celor prezenţi.
Cu mişcări atent studiate şi lucrate au arătat că modellingul nu are vârstă şi că tendinţele în modă îi preocupă şi pe ei. Nu s-au mulţumit doar cu aplauzele şi la final au cules de pe scenă câteva accesorii pierdute de mai marii lor colegi. O floricică şi o mască dintr-o colecţie anterioară s-au înghesuit în poşetuţa cochetă purtată pe braţ.
Revenind în lumea modei celor mari, am admirat ţinutele nonconformiste purtând semnătura Elka Style. O colecţie în gri şi negru, sobră şi elegantă, cu o strălucire aparte dată de materiale.
Le-am cunoscut apoi pe cele 12 concurente la titlul de Miss Royal Models, în probele de ţinută de zi, costum de baie şi rochie de gală, care au păşit încrezătoare că vor reuşi să convingă juriul de calităţile care le recomandă pentru titlul mult visat. Şi au reuşit, dovadă stând nu numai premiile de pe podium, ci şi cele de popularitate acordate.

Colecţii inedite

Just4You, Clara Rotescu, „Luz de sol“, cea de-a doua colecţie a Lorenei Trică, şi designerul Louis de Gama au continuat periplul în lumea creaţiilor vestimentare.
După ce am admirat ţinute purtând semnăturile unor case de modă celebre aduse de colecţia Just4You, am respirat bucuria pe care ţi-o dau lucrurile mărunte, dar deosebit de rafinate care te pot îmbrăca în colecţia „Miau în Provance“ a Clarei Rotescu. O rochie de batist albă, din dantelă, o mătase care cade voluptuos, o rochie desprinsă parcă din lenjeria bunicii, atât de scurtă că aducea cu furoul retro al anilor 20, în combinaţie cu accesorii din rafie parcă aruncate din veranda casei din Provance, dar şi o explozie de flori au colorat podiumul de modă.
Am respirat apoi aerul dulce al soarelui şi am admirat costumul de baie în culori vii, cu tăieturi elegante, dar totodată extrem de îndrăzneţe din cea de-a doua colecţie a Lorenei Trică, pentru ca apoi să admirăm piesele realizate de Louis de Gama, din Anglia, care au îmbrăcat femeia modernă în materiale uşoare şi i-au conferit acel aer elegant, plin de rafinament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS