19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Albă ca Zăpada

Ingrediente:
Foile: 3 ouă, 100 g zahăr pudră, 6 linguri ulei, 3 linguri lapte, 1 linguriţă rasă praf de copt, 1 praf de sare, 500 g făină.
Crema: 500 ml lapte, 250 g unt, 275 g zahăr pudră, o lămâie, 2 linguri cu vârf de făină.
Mod de preparare:
Foile: Se cerne într-un castron făina amestecată cu praful de copt şi sarea. Separat, se mixează ouăle cu zahărul şi laptele. Se încorporează uleiul, turnat câte puţin, ca la maioneză, iar la final se adaugă făina treptat, până iese un aluat bun de întins. Se coc patru foi pe dosul tăvii.
Crema:
Se amestecă făina cu laptele rece, în aşa fel încât să nu facă cocoloaşe şi se pune pe foc până se îngroaşă, amestecând continuu. Când e gata, o dăm la rece. În alt vas amestecăm untul cu zahărul pudră până se face spumă.
Adăugăm din compoziţia de făină şi lapte în cea de unt câte o lingură, pe rând, amestecând încet. Compoziţia de făină cu lapte trebuie să fie rece, altfel se taie crema de unt. Se pun coaja rasă şi zeama de la lămâie. Se amestecă bine totul şi se dă la rece câteva ore. Se umplu foile şi se bagă în frigider până a doua zi, când se taie.
Timp de preparare: 2 ore
Dificultate: medie
Menţiuni: Deasupra se poate pudra cu zahăr sau se poate pune glazură de ciocolată.

www.reteteculinare.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU