9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMituri despre sexualitatea masculină

Mituri despre sexualitatea masculină

Există o serie de mituri în ceea ce priveşte sexualitatea masculină, poveşti pe care femeile le cred aproape cu sfinţenie şi le perpetuează, refuzând oarecum să afle adevăruri despre partenerii lor.

Aşa cum şi despre reprezentantele sexului frumos există o serie de „poveşti de adormit copiii“, pe care domnii, cel puţin, le discută, dacă nu le iau ca atare, lumea bărbaţilor este plină de mistere, enigme şi mituri. Încercăm să dezvăluim câteva dintre convingerile pe care femeile le au în ceea ce priveşte obiceiurile şi preferinţele bărbaţilor în domeniul pentru care va exista întotdeauna interes de ambele părţi – sexualitatea. Atenţie, doamnelor şi domnişoarelor! Cu cât mai multe lucruri adevărate ştiţi despre lumea bărbaţilor, cu atât mai bine îi veţi înţelege, iar viaţa de cuplu se va îmbunătăţi considerabil.

Bărbaţii sunt întotdeauna gata să facă sex

Acesta este unul dintre cele mai des întâlnite mituri referitoare la sexualitatea bărbaţilor. Mitul sugerează că domnii nu sunt niciodată atât de obosiţi încât să refuze sau să renunţe la o partidă de amor. Sexologii sunt de părere că este complet greşită ideea potrivit căreia bărbaţii pot face sex oricând, oriunde, în orice condiţii. Experţii spun că domnii nu sunt roboţi, ci sunt şi ei fiinţe umane. Prin urmare, uneori sunt prea stresaţi şi prea obosiţi sau chiar nu au chef de amor. În plus, şi acţiunile lor sunt determinate de sentimente, iar emoţiile negative le pot afecta libidoul. Prin urmare, dacă într-o seară partenerul dumneavoastră nu vă răspunde la avansuri sau spune că vrea să doarmă, nu trageţi concluzia pripită că nu îl mai interesaţi: este foarte posibil să nu aibă dispoziţia necesară, nimic mai mult.

Nu mimează orgasmul

Sexologii susţin că există cazuri când bărbaţii pot mima orgasmul. Potrivit unui sondaj de opinie realizat pentru a afla adevărul în acest domeniu, numai 47 la sută dintre respondenţi au declarat că ajung la orgasm în timpul actului sexual, în timp ce un procent de trei la sută au mărturisit că nu au atins niciodată punctul culminant în timpul unei partide de amor.

Nu sunt interesaţi de preludiu

Cele mai multe femei sunt de părere că, atunci când vine vorba despre sex, bărbaţii au un singur obiectiv: să ajungă la punctul culminant şi să încheie povestea. E posibil ca acest lucru să fi fost adevărat în alte vremuri, însă sexologii susţin că bărbaţii moderni au depăşit această „fază“ şi au început să fie atenţi la preludiu şi chiar interesaţi de această etapă a actului sexual. De fapt, spun specialiştii, şi bărbaţilor le place preludiul, pentru că îi ajută să scape de stres şi să savureze toate plăcerile oferite de partenere.

Bărbaţii preferă să preia iniţiativa

De fapt şi de drept, s-ar putea spune că domnii nu îşi doresc să fie doar ei cei care fac demersuri pentru a iniţia actul sexual. Dimpotrivă, oricărui bărbat îi place să fie sedus de partenera lui. Potrivit unui studiu, 93 la sută dintre bărbaţi sunt extrem de încântaţi atunci când partenera preia iniţiativa, preferând în special să îşi privească iubita dezbrăcându-se.

Bărbaţilor le plac numai femeile cu trupuri perfecte

Această idee este doar un mit, însă din păcate multe doamne şi domnişoare îl cred şi încep să îşi facă tot felul de complexe atunci când ele nu mai sunt mulţumite de felul în care arată. Este adevărat, bărbaţii admiră (de la distanţă) femeile care îşi etalează corpurile aparent perfecte la televizor şi în paginile revistelor, însă acest lucru nu înseamnă că domnii şi-ar dori cu adevărat ca acele femei să facă parte din viaţa lor. La fel de adevărat este şi faptul că şi aspectul exterior contează în jocul seducţiei, însă în acelaşi timp există mulţi alţi factori care determină un bărbat să fie interesat de o femeie. De exemplu, inteligenţa, simţul umorului, eleganţa şi personalitatea unei femei joacă un rol mai important în „procesul“ prin care un bărbat se îndrăgosteşte de o femeie. Potrivit sociologilor, domnii sunt perfect conştienţi de faptul că supermodelele pe care le văd în reviste nu sunt ca femeile obişnuite, iar acest lucru contează, pentru că, în general, bărbaţii îşi doresc ca parteneră o femeie care să fie mai „umană“ – o fiinţă iubitoare, protectoare, care să se simtă bine în propria piele şi care să fie încrezătoare în propriile forţe.

Nu sunt romantici

La fel cum unele femei sunt dornice să îşi exprime sentimentele după cum le dictează inima, iar altele preferă să nu facă paradă de emoţiile lor, urmând acelaşi „tipar“ de comportament, există bărbaţi romantici şi bărbaţi mai puţin romantici. Se pare însă că femeile din epoca modernă nu au de ce să îşi facă griji şi ar trebui să nu se mai plângă că partenerilor le lipseşte gena romantismului. Potrivit sociologilor, bărbaţii moderni nu se mai tem să îşi dezvăluie latura sensibilă a personalităţii lor, prin urmare gesturile şi cuvintele romantice nu mai sunt ocolite, dimpotrivă, sunt afişate, respectiv exprimate cât se poate de liber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII