19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLămâiul de acasă

Lămâiul de acasă

Lămâiul îşi poate găsi loc şi în casa dumneavoastră. Nu numai că vă va oferi fructe delicioase, dar va da şi un aer deosebit încăperii, datorită aspectului frunzelor şi al florilor.

Dacă v-aţi hotărât să achiziţionaţi un lămâi pe care să-l aşezaţi pe balconul casei, trebuie să cunoaşteţi anumite aspecte care vă vor ajuta să-l menţineţi sănătos, gata să vă ofere cele mai bune fructe.
Planta care are cele mai mari şanse de a supravieţui în acest tip de mediu este soiul Dwarf, care, în plus, este şi foarte uşor de îngrijit. Aşa că specialiştii vă recomandă să alegeţi pomii care sunt vânduţi pentru culturi în ghiveci precum lămâiul Meyer.

O îngrijire atentă

Odată ajuns pe veranda dumneavoastră, oferiţi-i o îngrijire atentă. Lumina soarelui şi apa sunt lucrurile esenţiale de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios.
Cel puţin cinci-şase ore de lumină solară în fiecare zi îi sunt suficiente.
Nu trebuie să-l ţineţi neapărat în casă în lunile călduroase, îl puteţi pune pe terasă sau pe balcon.
Aveţi însă grijă, când îl mutaţi de la o sursă de lumină la alta. Acest lucru trebuie făcut treptat. De exemplu, când sezonul se apropie de sfârşit şi e din ce în ce mai cald afară, aduceţi-l în casă câteva ore pe zi şi invers, când vremea devine rece din nou.
Ocazional va trebui să îl mai tăiaţi.
Tăierea constă numai în scurtarea ramurilor foarte lungi, dezordonate, sau a ramurilor tinere, încurcate. Ramurile trebuie să fie destul de scurte şi puternice pentru a putea ţine fructele. De asemenea, aveţi grijă când vă apucaţi de tăierea lămâiului ca să fie mai puţin dens centrul, ca să poată permite pătrunderea luminii.

O plantă care iubeşte apa

Atenţie la udare! Lămâiul ar trebui udat la câteva zile. Un rol deosebit de important în acest proces îl are ghiveciul în care este pus. Acesta trebuie să fie suficient de mare pentru ca lămâiul să se poată dezvolta. Ghiveciul trebuie prevăzut cu găuri pentru drenarea adecvată a apei. Totuşi, pentru ca pământul să nu curgă şi el o dată cu apa, trebuie să acoperiţi fundul ghiveciului cu o plasă, asemănătoare celei de ţânţari. De asemenea, asiguraţi-vă din când în când că solul este afânat pentru a uşura drenarea apei.
Lămâiul iubeşte apa, dar preferă să fie udat din abundenţă la timpul potrivit şi apoi lăsat până se usucă puţin pământul. Puteţi proceda în felul următor şi nu veţi da greş: udaţi bine arbustul, lăsaţi să absoarbă apa, apoi repetaţi acţiunea zece minute mai târziu, astfel ca pământul să fie bine îmbibat cu apă. După această operaţiune, nu mai udaţi până când pământul nu e uscat la suprafaţă.
Nu uitaţi că apa de udat trebuie să fie la temperatura camerei.
Dacă îl veţi uda regulat, îi veţi oferi destulă lumină şi îl veţi tăia atunci când e nevoie, pomul dumneavoastră vă va oferi o recoltă bogată de lămâi şi vă va înfrumuseţa casa în medie între 10 şi 20 de ani, dacă îi veţi oferi îngrijirea de care are nevoie.

Tratarea cu fertilizator
Lămâii trebuie trataţi cu o substanţă fertilizatoare, vă sfătuiesc specialiştii, citaţi de site-ul grădinamea.ro. „Aceasta se amestecă în apă şi trebuie folosită în perioada de creştere, o dată la trei udări. Este recomandat să aplicaţi şi o substanţă care încurajează dezvoltarea foliajului, de trei ori pe toată perioada de creştere. În fiecare primăvară, lămâiul trebuie să primească un «tonic» compus din săruri şi minerale esenţiale, care pot fi găsite la magazinele de specialitate“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU