9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Boemă de post

Ingrediente:
Blat: 75 ml ulei, 200 g zahăr, 250 ml apă minerală, 2 linguri de cacao, 2 linguri de gem de prune, 100 g nuci măcinate, o lingură rasă de bicarbonat, 2 căni de făină.
Crema: 200 g ciocolată de post, 200 ml frişcă vegetală, esenţă de rom.
Glazura: 2 plicuri de glazură de ciocolată
Sirop: 250 g zahăr, 400 ml apă, 3 linguri de cacao, 50 g margarină, esenţă de rom.
Decor: 300 ml frişcă vegetală, ciocolată.
Mod de preparare:
Blat: Uleiul se amestecă bine cu zahărul, apa minerală şi cacaua. Se adaugă gemul şi nucile măcinate (care în prealabil de prăjesc puţin), bicarbonatul şi apoi făina. Această compoziţie bine omogenizată se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit. Compoziţia acestui blat este la fel ca la negresă.
Crema: Peste ciocolata topită (să nu fie fierbinte) se adaugă frişca bătută. Se amestecă şi se dă la frigider pentru două ore. După ce s-a răcit bine, se bate cu mixerul şi se adaugă esenţa de rom.
Glazura: Se face conform instrucţiunilor de pe plic.
Siropul: Toate ingredientele se fierb circa 20 de minute şi se lasă să se răcească bine.
Decor: Frişca se bate bine cu mixerul până se întăreşte.
Asamblare: Blatul se taie în bucăţi pătrate, se însiropează apoi se glasează fiecare în parte cu glazură. Se dă la rece pentru 30 de minute până se întăreşte glazura. După ce s-a întărit, trasăm pe fiecare bucată un cerc generos de cremă, iar deasupra, cu ajutorul unui cornet, punem frişca.
Timp de preparare: Trei ore.
Dificultate: Redusă.
Menţiuni: Opţional se rade sau se face grătar de ciocolată.

www.reteteculinare.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS