12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Scurte ştiri

Desene transformate în jucării
O firmă din Scoţia îşi propune să creeze jucării adaptate personalităţii fiecărui copil, iar pentru a reuşi acest lucru confecţionează animale de pluş pe baza desenelor furnizate de micuţi. După cum informează site-ul zigonet.com, angajaţii companiei „Stuff your Doodles“ dau viaţă desenelor, oferindu-le copiilor animale de pluş pe placul lor, iar pentru a avea o astfel de jucărie, micuţii nu trebuie decât să trimită la sediul firmei un desen. Pornind de la acesta, compania fabrică jucăria manual, din materiale reciclate. În general, copiii trimit desene reprezentând monştri sau animale, însă reprezentanţii firmei au anunţat că pot realiza şi jucării care să reprezinte membrii familiei. Preţul unei astfel de jucării poate ajunge şi la 210 euro, în funcţie de complexitate şi de materialele utilizate.  

Jenny McCarthy şi Jim Carrey s-au despărţit
Jenny McCarthy şi Jim Carrey au pus capăt relaţiei amoroase pe care o aveau de cinci ani, informează site-ul starpulse.com. Actorul a postat vestea pe contul său de Twitter, unde a scris: „Jenny şi cu mine tocmai am încheiat relaţia pe care o aveam de cinci ani. Sunt recunoscător pentru toate momentele bune pe care le-am trăit împreună şi îi doresc tot binele din lume“. La rândul ei, Jenny McCarthy a confirmat informaţia, tot pe Twitter, însă a ţinut să precizeze că vor rămâne prieteni apropiaţi. „Sunt recunoscătoare pentru anii pe care i-am petrecut alături de Jim. El va rămâne întotdeauna în inima mea“, a scris actriţa pe Twitter. Cei doi intenţionează să rămână prieteni buni şi spun că fiecare dintre ei va fi la fel de apropiat de copiii celuilalt, ca şi până acum.

Cea mai veche bucată de cozonac
O bunicuţă din comitatul englez Lincolnshire este mândra posesoare a celei mai vechi bucăţi de cozonac, informează site-ul ananova.com. Prăjitura a fost coaptă în anul 1821, în Vinerea Mare, prin urmare are 189 de ani. Nancy Titman, de 91 de ani, a primit cozonacul drept moştenire de la mama ei. Nancy spune că prăjitura, făcută într-un an marcat de moartea lui Napoleon, decesul poetului John Keats şi încoronarea regelui George al IV-lea, este în familia ei de generaţii întregi. „Este o relicvă care reprezintă o moştenire de familie. Mama îmi povestea că strămoşii noştri deţineau o brutărie şi erau convinşi că nici un cozonac copt în Vinerea Mare nu mucegăieşte“, a spus Nancy Titman. Se pare că nu este vorba de o legendă, pentru că bucata de cozonac nu prezintă nici un fir de mucegai – este doar întărită de trecerea timpului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS