19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Tartă cu carne de vită şi bere

Ingrediente (pentru 8 porţii): 2 kg carne slabă de vită, 3 cepe, 4 căţei de usturoi, o lingură de ulei, 2/3 cană de făină, 400 ml bere neagră, 2 căni de supă de vită, aluat dospit, un ou.

Mod de preparare: Tăiaţi carnea de vită cubuleţe şi prăjiţi-o în ulei încins, apoi luaţi-o de pe foc. Ceapa tăiată peştişori căliţi-o împreună cu usturoiul pisat în ulei încins, până când devin aurii. Presăraţi făina peste legumele călite şi mai lăsaţi totul pe foc timp de un minut, apoi adăugaţi carnea prăjită, berea şi supa de vită. Aduceţi preparatul la punctul de fierbere, reduceţi intensitatea flăcării şi lăsaţi pe foc timp de două ore, până când carnea devine fragedă şi sosul se îngroaşă. Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 200°C. Puneţi tocăniţa în opt vase termorezistente cu capacitatea de aproximativ 250 ml. Tăiaţi în foaia de aluat opt cercuri, care trebuie aşezate ca un fel de capac pentru vase. Acoperiţi bine fiecare vas cu aluat, pe care îl ungeţi cu ou bătut. Puneţi toate vasele într-o tavă şi daţi-le la cuptor timp de 25 de minute, până când tartele se rumenesc. Pot fi servite calde sau reci.

 File de pui umplut şi cartofi la cuptor

Ingrediente (pentru 4 porţii): 500 g cartofi, ulei de măsline, 2 fileuri din piept de pui (4 jumătăţi), 30 g frunze mici de spanac, 70 g ciuperci, 4 felii de şvaiţer, sare şi piper, fasole verde şi lămâie pentru servire.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 200°C. Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt. Tăiaţi cartofii în bucăţi sau cubuleţe şi aşezaţi-i în tavă, într-un singur strat. Turnaţi puţin ulei şi condimentaţi cu sare şi piper, apoi amestecaţi puţin bucăţile de cartofi. Daţi totul la cuptor timp de 30 de minute. Între timp, crestaţi adânc fiecare bucată de piept de pui, având grijă să nu tăiaţi carnea de tot. Umpleţi fiecare bucată de carne cu frunze de spanac, ciuperci tăiate în bucăţi mici şi brânză. Închideţi fileurile cu o scobitoare şi puneţi-le în tavă, peste cartofi. Daţi totul la cuptor timp de 15 minute sau până când carnea de pui se pătrunde. Serviţi carnea de pui şi cartofii împreună cu fasole verde fiartă (înăbuşită) şi bucăţi de lămâie. Datorită lămâii, preparatul va căpăta o aromă şi o savoare deosebite.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS