19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Sonerii „terapeutice“

Aveţi probleme cu insomnia? Nici o problemă. De acum înainte nu mai aveţi nevoie de cine ştie ce pilule pentru a-l „ispiti“ pe Moş Ene, ci este
suficientă o simplă sonerie. Deşi pare o glumă, chiar aceasta este realitatea. Cel puţin în Japonia, unde aşa-numitele „sonerii terapeutice“ se bucură de un succes incredibil, dacă este să ne luăm după purtătorul de cuvânt al Index, compania japoneză de telecomunicaţii care a pus la dispoziţie acest tip de serviciu. Compania a pus la dispoziţia utilizatorilor 27 de sonerii, care promit să rezolve o gamă variată de probleme, de la insomnia cronică la dorinţa de a avea sâni mai mari, de la mahmureală şi până la lipsa chefului de a duce la îndeplinire treburile casnice. Altă sonerie promite să îmbunătăţească aspectul pielii prin intermediul unor unde alfa, combinate cu zgomote ale pădurii, cum ar fi cântecul păsărelelor sau şiroitul apei.
„Probabil, e o invitaţie inconştientă de a ne spăla faţa, iar acest lucru este cu siguranţă benefic pentru piele“, a explicat o tânără care a acceptat să fie un fel de cobai şi să testeze pe propria piele efectul acestor sonerii terapeutice. Din câte se pare, mai puţin eficiente sunt soneriile care ar trebui să inducă sau să împiedice complet somnul, multe dintre ele semănând mai degrabă cu un cântec de leagăn, în primul caz, sau cu o melodie de discotecă, în al doilea caz. La fel se poate spune şi despre soneriile care promit să transforme pe oricine într-o gospodină model. Mult mai practică este, în schimb, soneria care sperie corbii, păsări care dau mari bătăi de cap locuitorilor din Tokyo, pentru că au căpătat obiceiul de a găuri sacii de gunoi de pe străzi. Însă, adevărata idee revoluţionară a specialiştilor de la Index o reprezintă soneria care vine în ajutorul persoanelor care au alergie la polen. „Hanna Sukkiri Melody“ promite să „desfunde“ nasul ori de câte ori sună telefonul. Realizată în colaborare cu o echipă medicală, această sonerie ar emite o serie de frecvenţe care îi ajută pe utilizatori să respire mai uşor, în ciuda alergiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS