13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSărbători Pascale în Grecia

Sărbători Pascale în Grecia

Tărâm al ortodoxiei, Grecia este locul în care ritualuri străvechi urmează firesc, pas cu pas, cursul neştirbit al tradiţiei, recreând, ca în fiecare an, bucuria şi emoţia Învierii.

Deşi vremea parcă ar anunţa venirea Crăciunului, mai este puţin până când creştinii ortodocşi vor sărbători Învierea lui Iisus Hristos. Agenţiile de turism oferă o serie de sejururi inedite în patria Iliadei şi Odiseei, pe tărâmul lui Zeus, în Elada. Puteţi să regăsiţi în Grecia căldura Paştelui „de acasă“, învăluită în farmecul obiceiurilor locale, într-o atmosferă de mare sărbătoare, scăldată în mii de glasuri rostind „Christos Anesti“, în lumina lumânărilor şi a focurilor de artificii, în aromele îmbietoare de tsoureki, magiritsa şi miei învârtiţi la proţap. O celebrare inedită la malul mării a Învierii Domnului!
În perioada 1 – 5 aprilie se organizează excursii la Atena. Transportul se face cu avionul, cu plecare din Bucureşti. În prima zi, turiştii vor putea admira oraşul într-un tur panoramic cu ghid local. Turul va include Piaţa Omonia şi Sintagma, Parlamentul, Universitatea şi Academia, Stadionul Olimpic, unde s-a desfăşurat prima Olimpiadă modernă, în anul 1896. Cei care vor dori să viziteze Acropole, de unde vor avea o minunată panoramă a capitalei Greciei, vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 12 euro. Cazarea va fi la un hotel de 3 stele. În pachetul turistic este inclusă în a doua zi o croazieră în Golful Saronicos din Marea Egee, unde se pot vizita insulele Egina, Poros şi Hydra. Pentru această excursie va trebui să plătiţi suma de 95 de euro, în care este inclusă şi masa de prânz. Organizatorii excursiei au pregătit pentru turişti un program artistic specific pe vas.
În a treia zi, turiştii vor face o excursie în Peloponez (tur Argolis), Istmul Corint, Mycene, cu vizitarea Palatului şi Mormântului Dinastiei Atrizilor, Epidavros (teatrul antic). Se va vizita şi zona portului Nafplion (cu vedere spre insula Burtzi şi cetatea Palamidi), oraş-port construit de veneţieni, prima capitală a Greciei moderne, după eliberarea de sub otomani. La ora 23.30 se va participa la Slujba de Înviere, urmată de o gustare tradiţională de Paşte, cu ciorbă de miel „maqiritza“, ouă roşii, cozonac, la restaurantul hotelului.
În prima zi de Paşte, fiecare turist va avea posibilitatea să se plimbe pe insula Ag. Theodori. La masa de Paşte, bogată în produse tradiţionale, se vor servi ouă roşii, cozonac, friptură de miel şi vin, iar atmosfera va fi întreţinută de o formaţie folclorică. Preţul unui astfel de pachet este de 450 de euro de persoană.  

Circuit elen

Agenţiile de turism organizează, în perioada 31 martie – 6 aprilie, un circuit cu autocarul în ţara ortodoxiei, care să aibă următorul traseu: Serres – Salonic – Atena – Peloponez – Ag.Theodori – Delphi – Kalambaka. Plecarea se va face din Bucureşti, iar prima cazare va fi în minunatul oraş Serres. A doua zi se pleacă spre Salonic, unde se va face turul oraşului cu autocarul şi pe jos. Se vor vizita principalele obiective istorice din frumoasa „capitală“ a Greciei de Nord, Bazilicile „Sf. Dumitru“ şi „Sf. Sofia“, Forumul Roman, Turnul Alb (emblema oraşului), Arcul şi Ruinele Palatului lui Galerius (sec IV). În drumul spre Atena, pe traseul Katerini – Canionul Tembi, se va vizita Mănăstirea „Sf. Parascheva“.
În Atena se va organiza o croazieră de o zi în Golful Saronicos (Marea Egee), cu vizitarea insulelor Egina, Poros şi Hydra. Preţul pentru această excursie opţională este de 95 de euro, sumă care include şi masa de prânz. În următoarea zi se va merge la Ag. Theodori. Seara va fi Slujba de Înviere, urmată de o gustare tradiţională de Paşte. În cea de-a cincea zi, turiştii vor avea timp liber pentru plimbări, iar masa de prânz va avea un specific tradiţional pascal. Preţul pentru această excursie este de 370 de euro, în care sunt incluse transportul cu autocarul, şase nopţi de cazare cu mic dejun inclus, (2 nopţi în Serres, 2 nopţi în Atena, 2 nopţi în Ag. Theodori), gustare tradiţională de Înviere şi dejun de Paşte în staţiunea Ag. Theodori, ghid grec la Akropolis şi însoţitor român de grup. Nu sunt incluse excursiile opţionale.

Paşte în Paralia Katerini

Paralia Katerini este perla staţiunilor de pe litoralul Greciei de Nord, situată la 75 km sud de Salonic şi 20 km de Muntele Olimp. În staţiuni sunt hoteluri mici şi primitoare, supermarketuri, magazine de suveniruri, de confecţii etc. Aici se găsesc cele mai multe magazine cu blănuri şi bijuterii din zonă. De-a lungul plajei se află numeroase restaurante şi taverne tradiţionale, cu preparate gustoase, la preţuri accesibile, dar şi discoteci şi cluburi de noapte.
Obiceiurile de Paşte unice în această zonă pot fi combinate cu distracţii moderne în cluburi şi taverne. Sarea şi piperul sejurului sunt excursiile de o zi, organizate la Salonic, Muntele Olimp, Kalambaka şi Mănăstirile Meteora.
Pentru un sejur între 1 şi 5 aprilie, cu autocarul, preţul este de 129 de euro, plus 249 de lei, în care sunt incluse transportul, cazarea pentru patru nopţi şi micul dejun. Această excursie poate să fie făcută şi cu autoturismul propriu, în acest caz preţul fiind de 129 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS