7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMasajul, ideal pentru un ten perfect

Masajul, ideal pentru un ten perfect

Masajul facial face minuni pentru tenul dumneavoastră în orice anotimp şi pentru orice vârstă, asigurând oxigenul şi nutrienţii necesari prin circulaţia sanguină intensificată. În plus, un astfel de procedeu detensionează muşchii şi reduce migrenele.
Tenul dumneavoastră are nevoie de o îngrijire atentă. Nu îi sunt suficiente doar cremele şi procedurile din curăţare de fiecare dimineaţă şi seară. Un masaj facial, o dată pe săptămână, va ajuta pielea să capete un aspect sănătos. Şi dacă nu aveţi suficiente resurse pentru a merge la un salon de frumuseţe, puteţi încerca să vă masaţi tenul acasă. Pentru asta trebuie să vă achiziţionaţi şi o cremă sau un ulei corespunzător tipului dumneavoastră de ten.
Prima zonă pe care trebuie să o masaţi este fruntea, de la sprâncene spre rădăcina părului. Trebuie să vă folosiţi de degetele mijlocii, descriind cercuri mici sau mişcări în zig-zag.
De asemenea, pentru aceeaşi zonă a feţei puteţi să realizaţi mişcări circulare de-a lungul întregii frunţi, începând din dreptul nasului către tâmple. Nu uitaţi ca, după terminarea masării acelei zone, să vă atingeţi fruntea cu vârful degetelor, pentru a relaxa pielea.
Pentru a contracara apariţia ridurilor puteţi, de asemenea, să vă masaţi muşchii dintre sprâncene. Va trebui de această dată să plasaţi ambele degete arătătoare la baza nasului şi să faceţi mişcări rapide şi scurte îndreptate în sus, apoi în diagonală.

Sfaturi utile

Nu uitaţi de obraji! Acest procedeu trebuie început de la colţul gurii către urechi. De asemenea, realizaţi mişcări circulare la nivelul bărbiei şi în jurul gurii, cu degetul arătător şi cu cel mijlociu, cu ambele mâini. În timp ce faceţi acest lucru, este recomandat să rostiţi cu mişcări exagerate ale gurii vocalele A, O, U, E.
Persoanelor cu tenul gras le este indicat, pe lângă aceste mişcări, şi masajul ciupit. El se execută prin mişcări scurte şi repetate, prin prinderea pielii între degetul mare şi arătător, susţin specialiştii citaţi de eva.ro.
Altă zonă deosebit de importantă este cea din jurul ochilor, acolo unde apar ridurile. Pentru că pielea este mai sensibilă, masajul trebuie efectuat cu delicateţe. Pleoapele superioare se vor masa din interior către exterior, cu ajutorul degetului arătător, iar cele inferioare, cu degetul mijlociu, care va efectua bătăi uşoare. Pentru atenuarea ridurilor de la colţul ochilor, se realizează mişcări circulare dinspre colţuri către tâmple.
Nu uitaţi nici de pielea gâtului. Acesta va trebui prins între degetul mare şi restul degetelor şi va trebui să efectuaţi mişcări lente pornind de sub bărbie spre decolteu.
Întreg procesul este recomandat să se încheie prin mişcări de mângâiere a tuturor zonelor care au fost masate.
Timp de 40-45 de minute, cât va dura întreg masajul, puteţi apela şi la ajutorul câtorva beţişoare parfumate şi la o muzică lentă care să răsune în boxe, întreaga atmosferă contribuind la relaxarea dumneavoastră.
Trebuie să ştiţi, de asemenea, că în paralel cu masajul este necesar să consumaţi zilnic un pahar de suc de citrice pentru un aport mai mare de vitamina C. Pentru ca pielea să fie cât mai hidratată, este bine să se aplice şi măşti hrănitoare, alese, bineînţeles, în funcţie de tipul de ten.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS