19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinOrez prăjit cu somon şi omletă

Orez prăjit cu somon şi omletă

Ingrediente: 1 lingură de ulei, 3 ouă, 1 ceapă tocată fin, 450 g de orez, 150 g de mazăre congelată, 425 g de boabe de porumb fiert, 2 linguri de sos de soia, 1 linguriţă de ulei de susan, 100 g de somon afumat, tăiat bucăţele.
Mod de preparare: Încălziţi o tigaie la foc moderat. Adăugaţi jumătate din cantitatea de ulei şi încălziţi-l bine. Turnaţi ouăle bătute astfel încât omleta să acopere fundul tigăii. Lăsaţi-o pe foc timp de două minute sau până când se rumeneneşte. Transferaţi omleta pe o farfurie şi lăsaţi-o să se răcească puţin, apoi rulaţi-o şi tăiaţi-o pe diagonală. Încălziţi din nou tigaia la foc moderat, adăugaţi restul de ulei şi încălziţi-l bine. Adăugaţi ceapa şi căliţi-o, amestecând din când în când, timp de trei minute sau până când se înmoaie. Între timp, fierbeţi orezul. Peste ceapa călită adăugaţi orezul, mazărea, porumbul şi sosul de soia. Lăsaţi amestecul pe foc timp de două minute sau până când mazărea s-a încălzit. Puneţi omleta şi somonul şi turnaţi uleiul de susan şi amestecaţi până când preparatul se omogenizează. Împărţiţi orezul în farfurii şi serviţi-l cât este cald.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS