19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Sculpturi în zăpadă artificială

Un artist american realizează sculpturi uriaşe, făcute în totalitate din polistiren, informează site-ul zigonet. Michael Salter, profesor în cadrul Universităţii din Oregon, a renunţat la materiile prime „clasice“ precum piatra sau lutul şi a optat pentru aşa-numita zăpadă artificială pentru a crea diverse statuete. Sculptând materialul sintetic, americanul a realizat zeci de figurine, cele mai multe reprezentând roboţi, dintre care cel mai mare măsoară şapte metri. Salter nu se rezumă însă la a sculpta roboţi în zăpadă artificială, ci expoziţiile sale includ şi alte statuete, printre care automobile şi motociclete, artistul petrecând şi câteva luni pentru a finaliza o astfel de sculptură.

Preş lung de 100 de metri

O companie indiană care produce covoare a realizat un preş lung de 100 de metri, iar reprezentanţii firmei speră că această năzbâtie îi va ajuta să îşi înscrie numele în Cartea Recordurilor. Potrivit site-ului zigonet.com, covorul, fabricat de patru muncitori ai companiei Travancore Cocotuft Ldt, măsoară exact 101,6 metri lungime, are o lăţime de 1,2 metri şi cântăreşte 999 de kilograme. „Reprezentanţii Cărţii Recordurilor ne-au solicitat informaţii, iar acum suntem în discuţii cu ei. Când vor fi convinşi de reuşita noastră, vor veni să vadă şi să analizeze covorul“, a declarat purtătorul de cuvânt al societăţii. Pentru realizarea preşului uriaş a fost nevoie de 470.000 de fibre de cocos, iar munca a durat şase luni.

Condamnat la închisoare pentru că s-a plimbat dezbrăcat

Un britanic a fost condamnat la 21 de luni de închisoare pentru că a avut îndrăzneala de a se plimba gol printr-un parc, informează site-ul zigonet.com. Stephen Gough, care este deja celebru în întreaga lume pentru preferinţa sa de a se afişa în public fără haine şi care este cunoscut sub numele de„Plimbăreţul dezbrăcat“, a fost arestat după ce oamenii legii l-au văzut plimbându-se gol-goluţ printr-un parc. A fost acuzat de tulburarea ordinii publice şi dus în faţa unei instanţe de judecată, însă nu s-a dezminţit şi a refuzat să se îmbrace la audieri, făcându-se vinovat de sfidarea curţii. Bărbatul a fost avertizat că riscă să îşi petreacă tot restul vieţii în închisoare dacă se încăpăţânează să apară gol, însă nici acest argument nu l-a convins. Stephen Gough a fost condamnat la 21 de luni de detenţie aceasta fiind cea mai aspră pedeapsă pe care a primit-o până acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU