17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Mamă cu orice preţ
Maria do Socorro Gomes, o braziliancă de doar 79 de centimetri, a adus pe lume un băieţel, care este aproape jumătate cât mama sa. După cum informează Tgcom.it, brazilianca, suferind de acondroplatiem, o boală congenitală caracterizată prin oprirea creşterii oaselor membrelor, în contrast cu dezvoltarea normală a oaselor capului şi ale trunchiului, a reuşit să ducă la bun sfârşit sarcina, în ciuda numeroaselor dificultăţi. Maria a mărturisit că se simte cea mai fericită femeie din lume de când a reuşit să îşi îndeplinească visul de a deveni mamă, iar momentul când l-a ţinut pe Abner în braţe a fost cel mai frumos din viaţa sa. Femeia, care măsoară doar 79 de centimetri şi are 26 de kilograme, a fost nevoită ca pe perioada sarcinii să se supună mai multor controale medicale şi să stea la pat aproape nouă luni. La naştere, băieţelul său a cântărit 2,375 kg şi a măsurat 46 de centimetri. Naşterea s-a desfăşurat fără prea mari dificultăţi, iar mama şi bebeluşul se simt foarte bine.

Brad Pitt şi Angelina Jolie, pe drumuri separate
După cinci ani petrecuţi împreună, cel mai frumos cuplu de la Hollywood, format din Brad Pitt şi Angelina Jolie, se pregăteşte să îşi spună adio. După cum informează Corriere.it, cei doi foşti amorezi s-au întâlnit deja cu avocaţi specializaţi în divorţuri, pentru a semna o înţelegere de împărţire a 330 de milioane de dolari şi a cădea de acord cine va prelua custodia celor şase copii ai lor. Brad şi Angelina au căzut de acord asupra felului în care îşi vor împărţi casele şi toate reşedinţele şi au decis să împartă custodia copiilor. „Documentul a fost semnat la începutul lunii ianuarie. Şi Brad, şi Angelina l-au parafat. Contractul era o versiune a unei înţelegeri prenupţiale, dar pentru un cuplu necăsătorit. Părea clar că vor ca lumea să ştie că amândoi vor juca un rol important în creşterea copiilor lor. Dar Angelina va fi cea care va locui cu ei tot timpul. Nu există o dată când va intra contractul în vigoare. Dar actele sunt deja pregătite pentru o despărţire. Este mai degrabă o chestiune care priveşte momentul în care se vor despărţi şi nu dacă o vor face“, a declarat un apropiat al cuplului.

Prea proastă ca să aibă copii
Fuga disperată a unui cuplu britanic, ameninţat de serviciile sociale că le vor lua copilul din cauza coeficientului scăzut de inteligenţă al mamei, a ajuns, în sfârşit, la final. Cei doi amorezi au fugit în Irlanda, însă autorităţile locale au fost avertizate şi au urmat ordinul. Aventura celor doi părinţi a început în noiembrie 2009. Ajunsă în 29-a săptămână de sarcină, viitoarei mămici i s-a comunicat de către serviciile sociale că, după naştere, va trebui să le predea copilul pe care îl poartă în pântece. Kerry Robertson, o tânără de 17 ani cu probleme de învăţare, şi partenerul său de viaţă, Mark McDougall, nu au stat prea mult pe gânduri, au părăsit Anglia şi s-au îndreptat spre Iralnda, în speranţa că aici vor avea o viaţă liniştită împreună cu copilul lor. În septembrie, cu 48 de ore înainte de a se căsători, serviciile sociale îi interziseseră tinerei să pronunţe „da“, pentru că este „incapabilă să înţeleagă semnificaţia şi valoarea adevărată a căsătoriei“. Din momentul în care au ajuns în Irlanda şi până acum câteva zile, autorităţile nu reuşiseră să dea de cei doi fugari. Pe 15 ianuarie, a venit pe lume Ben, un băieţel de 3,5 kg, perfect sănătos. Câteva zile mai târziu, serviciile sociale s-au prezentat la spital pentru a executa ordinul emis de autorităţile engleze. Forţată de autorităţi, Kerry a fost nevoită să renunţe la propriul copil. Partenerul său a făcut tot posibilul să convingă autorităţile irlandeze să nu ducă la îndeplinire hotărârea omologilor englezi, dar a fost în zadar. Povestea a atras atenţia opiniei publice, care a criticat violent decizia serviciilor sociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS