11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Sculpturi din hârtie
Un artist danez a demonstrat că poate face adevărate minuni doar cu o foaie de hârtie, un pic de lipici şi un cuţitaş. După cum informează cotidianul Daily Mail în ediţia sa electronică, Peter Callesen a reuşit să impresioneze cu capacitatea sa de a transforma o simplă foaie de hârtie într-o operă de artă, care se vinde chiar şi cu 2.800 de lire sterline. La fel de adevărat este însă că pentru fiecare creaţie, Callesen are nevoie de aproximativ două săptămâni de muncă asiduă. În cazul în care decupează greşit sau realizează că nu are şanse să creeze forma pe care o doreşte, Peter trebuie să refacă tot designul şi reîncepe munca sa migăloasă. Artistul danez speră ca operele sale să transmită fiecare o poveste şi este de părere că transformarea unei simple bucăţi de hârtie într-un model tridimensional este un proces magic. „Unele dintre statuetele realizate din bucăţi mici de hârtie evocă universul poveştilor şi al romantismului. Altele sunt mici drame, din care fac parte şi figurine mici, ameninţate de forţele naturii“. Peter a mărturisit că a ales hârtia pentru creaţiile sale pentru că lumea foloseşte acest material în mod frecvent şi este utilizată la scară largă, fiind „probabil cel mai comun mijloc purtător de informaţii. Dacă înlăturăm informaţia şi începem de la zero cu o hârtie albă A4, am senzaţia că am găsit materialul cu care noi toţi ne putem identifica“, a spus artistul.

Revelion în familie pentru Scarlett Johansson
În timp ce multe  vedete visează să întâmpine noul an în locuri exotice, cu petreceri fastuoase şi strălucitoare, actriţa Scarlett Johansson are cu totul alte planuri. După cum informează Tgcom.it, vedeta a mărturisit că va petrece Anul Nou cu soţul ei, actorul Ryan Reynolds, mâncând pizza şi uitându-se la serialul tv „Zona Crepusculară“. „Lucrăm amândoi în prima zi din an oricum. Aşa că nu vom face prea multe. Ştiţi, ar fi drăguţ să avem pizza, puţină şampanie. Poate vom face un maraton de «Twilight Zone». Este mereu preferatul meu“, a declarat actriţa.  Scarlett a mărturisit că, deşi în trecut era obişnuită cu petrecerile nebune, astăzi ea preferă nopţile liniştite. „Să mergi de la o petrecere la alta, căutând să găseşti lucrul potrivit şi să fii într-un taxi când bate miezul nopţii – am trecut peste chestiile astea. La vârsta mea înaintată, de 25 de ani, mă distrez mult mai mult când sunt înconjurată de oamenii pe care îi iubesc, într-un loc confortabil şi unde ne putem auzi unul pe celălalt. Poţi să joci cărţi, să te uiţi la filme. Sunt fericită“, a completat vedeta zâmbind.

Cea mai generoasă bunică
În cazul în care sunteţi epuizaţi după turul în forţă de cumpărături pentru Crăciun, puteţi sta liniştiţi. Altora le-a fost şi mai greu. Este cazul nonagenarei britanice Edith Abbey, care a cheltuit 800 de lire sterline pentru a cumpăra câte o atenţie pentru toţi cei 200 de membri ai familiei sale. După cum informează cotidianul Daily Mail în ediţia sa electronică, bunicuţa nu a ţinut cont de vârsta sa înaintată şi a mers la cumpărături pentru a alege ea însăşi câte un cadou pentru fiecare dintre membrii familiei sale extrem de numeroase: 14 fii, 85 de nepoţi, 40 de strănepoţi, 20 de stră-strănepoţi, plus alte rude. Generoasa bunicuţă îşi începe cumpărăturile cu două luni înainte de Crăciun, ajutată fiind de fiica sa Kathy Cooper, de 63 de ani. Edith este ferm convinsă că „intenţia contează“ şi de accea nu cumpără niciodată lucruri prea scumpe. Şi, chiar dacă unii dintre membrii familiei s-au mutat pe alte meleaguri îndepărtate, bunicuţa are grijă ca nici unul dintre ei să nu rămână fără cadou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS