17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOrez cu pui, dovlecei şi ciuperci

Orez cu pui, dovlecei şi ciuperci

Ingrediente (pentru 4 porţii): 1,5 litri supă de pui, 250 ml vin alb, 20 g unt, 1 fir de praz (doar partea albă), 400 g orez, 2 căţei de usturoi pisat, 3 bucăţi de piept de pui (fără piele), 3 dovlecei tăiaţi pe lungime, 200 g ciuperci, 1 lingură de oregano pisat, sare şi piper, parmezan.
Mod de preparare: Încălziţi supa şi vinul într-o cratiţă, la foc mediu. Daţi amestecul în clocot, apoi micşoraţi focul. Separat, topiţi untul într-o tigaie mare, adăugaţi prazul tăiat bucăţi şi lăsaţi totul la călit (3-4 minute sau până când se înmoaie prazul). Adăugaţi orezul şi usturoiul şi mai căliţi încă 2-3 minute. Turnaţi cu un polonic aproximativ o cană din amestecul de supă şi vin, amestecând permanent, pentru ca orezul să nu se lipească. Atunci când lichidul aproape s-a evaporat, adăugaţi încă un polonic de lichid. Repetaţi operaţiunea până când mai rămâne doar o cană de supă. În timp ce orezul fierbe, prăjiţi pieptul de pui (4 minute pe fiecare parte) şi apoi tăiaţi-l felii. Adăugaţi în orez dovleceii, ciupercile şi restul de lichid şi lăsaţi pe foc, amestecând continuu (4-5 minute). Adăugaţi bucăţile de pui, oregano, sare şi piper şi mai lăsaţi preparatul pe foc 3-4 minute. Presăraţi parmezan ras şi serviţi alături de o salată simplă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS