Ingrediente (pentru 4 porţii): 1,5 litri supă de pui, 250 ml vin alb, 20 g unt, 1 fir de praz (doar partea albă), 400 g orez, 2 căţei de usturoi pisat, 3 bucăţi de piept de pui (fără piele), 3 dovlecei tăiaţi pe lungime, 200 g ciuperci, 1 lingură de oregano pisat, sare şi piper, parmezan.
Mod de preparare: Încălziţi supa şi vinul într-o cratiţă, la foc mediu. Daţi amestecul în clocot, apoi micşoraţi focul. Separat, topiţi untul într-o tigaie mare, adăugaţi prazul tăiat bucăţi şi lăsaţi totul la călit (3-4 minute sau până când se înmoaie prazul). Adăugaţi orezul şi usturoiul şi mai căliţi încă 2-3 minute. Turnaţi cu un polonic aproximativ o cană din amestecul de supă şi vin, amestecând permanent, pentru ca orezul să nu se lipească. Atunci când lichidul aproape s-a evaporat, adăugaţi încă un polonic de lichid. Repetaţi operaţiunea până când mai rămâne doar o cană de supă. În timp ce orezul fierbe, prăjiţi pieptul de pui (4 minute pe fiecare parte) şi apoi tăiaţi-l felii. Adăugaţi în orez dovleceii, ciupercile şi restul de lichid şi lăsaţi pe foc, amestecând continuu (4-5 minute). Adăugaţi bucăţile de pui, oregano, sare şi piper şi mai lăsaţi preparatul pe foc 3-4 minute. Presăraţi parmezan ras şi serviţi alături de o salată simplă.
Orez cu pui, dovlecei şi ciuperci
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei