20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cel mai luxos vas de croazieră, lansat la apă

Oaza Mărilor (Oasis of the Seas), cel mai mare şi mai scump pachebot construit vreodată, a fost lansat ieri la apă în Marea Baltică de către constructorul naval finlandez STX, la Turku. După cum informează Tgcom.it, vasul, pentru realizarea căruia s-au investit 900 de milioane de euro, poate transporta până la 6.360 de pasageri şi 2.000 de membri ai echipajului. Oasis of the Seas urmează acum să traverseze Atlanticul pentru a ajunge pe coasta de est a Statelor Unite, de unde va porni, pe 5 decembrie, în primul său voiaj în scop turistic, de la Fort Lauderdale în Haiti. Gigantica navă are 16 punţi, măsoară 65 de metri înălţime, 360 de metri lungime şi 47 de metri lăţime, depăşind cu 32 de metri Freedom of the Seas, ambarcaţiunea care a deţinut până acum recordul de lungime pentru un vas de croazieră.

Hoţ alungat de „lătratul“ proprietarei

O femeie din orăşelul american Athens, statul Georgia, a descoperit un sistem, care, deşi pare ridicol, s-a dovedit extrem de eficient împotriva hoţilor. După cum informează Tiscali.it, proprietara casei, dându-şi seama că cineva încearcă să îi intre în casă, s-a aruncat la pământ şi a început să imite un câine „pus în gardă“, zgârâind uşa şi mârâind. Din câte se pare, sunetele produse de femeie au fost atât de reuşite, încât hoţul a decis să se retragă. Femeia a alertat şi poliţia, însă căutările agenţilor nu au dat rezultate.

Scarlett Johansson, în premieră pe Broadway

Frumoasa actriţă Scarlett Johansson va debuta pe Broadway într-o nouă adaptare a dramei „A View from the Bridge“, scrisă de autorul american Arthur Miller. Potrivit Tgcom.it, Scarlett îl va avea ca partener pe Liev Schreiber. Acţiunea piesei se desfăşoară în America anilor ‘50 şi prezintă povestea unui docher din Brooklyn obsedat de nepoata sa de 17 ani. Repetiţiile vor începe pe 28 decembrie, iar spectacolul va fi jucat timp de 14 săptămâni. Johansson, de 24 de ani, se alătură astfel altor nume celebre din showbizz, precum Jude Law, Hugh Jackman, Daniel Craig, Sienna Miller şi Catherine Zeta-Jones, care au jucat sau urmează să joace pe Broadway în acest an.

Val Kilmer şi Andy Garcia, împreună într-un nou film

Cunoscuţii actori Val Kilmer şi Andy Garcia vor face parte din distribuţia unei pelicule despre războiul ruso-georgian din vara anului 2008. Kilmer, care a ajuns deja în Georgia, va interpreta rolul unui jurnalist care relatează faptele din timpul războiului. „El va participa la filmările din Gori şi va juca rolul unui jurnalist care relatează faptele din timpul războiului“, a declarat Papuna Davitaia, unul dintre producătorii peliculei. Andy Garcia va interpreta rolul preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili. Regia peliculei este semnată de cineastul finlandezo-american Renny Harlin, cunoscut pentru filme de acţiune precum „Greu de ucis 2“ sau „Cliffhanger“. Harlin a declarat că speră ca filmul său să fie „o declaraţie puternică împotriva războiului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS