9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Goian, lăudat de presa italiană
Fundaşul român Dorin Goian a fost integralist în partida pe care echipa sa, US Palermo, a câştigat-o duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în faţa formaţiei Udinese, în etapa a 9-a din Serie A. Fostul fotbalist al Stelei s-a declarat încântat de jocul formaţiei sale şi şi-a exprimat speranţa că în următoarea etapă din Serie A, cu lidera Internazionale Milano, va prinde din nou un loc în primul „unsprezece“. „Este o mare victorie pentru noi şi cred că am făcut o partidă bună contra unei formaţii dificile. Personal, îmi place cum joacă Udinese. Bovo va fi suspendat pentru etapa următoare, cu Internazionale Milano, iar eu aş putea apărea din nou printre titulari. Dacă antrenorul va avea nevoie de mine, voi răspunde prezent. Nu va fi uşor, deoarece întâlnim liderul din Serie A, o echipă care are în componenţă mulţi jucători de valoare. Dar noi avem un moral bun şi va trebui să ne facem jocul“, a spus Goian. Să remarcăm că site-urile tuttomercatoweb.com, siciliainformazioni.com şi cotidianul La Repubblica i-au acordat nota 6,5 internaţionalului român. „O partidă foarte bună pentru fundaşul român, care l-a anihilat pe Di Natale. La cei 194 de centimetri, Goian a fost patronul incontestabil al jocului aerian. A luat întotdeauna deciziile corecte, dar s-a văzut că suferă la atacurile purtate în viteză de adversari“, a scris tuttomercatoweb.com. La rândul lor, cotidianul Il Tempo, site-urile calciomarcato.it, livesicialia.it şi agenţia Datasport i-au acordat nota 6 lui Goian. „A avut câteva mici erori, dar prezenţa sa fizică şi-a pus amprenta şi defensiva sicilienilor nu a cedat“, a notat Datasport.
Daniel BISTRICEANU

Piţ, inexistent pe teren
Mijlocaşul român Adrian Piţ a fost introdus pe teren în minutul 65 al partidei pe care echipa sa, AS Roma, a pierdut-o duminică, pe teren propriu, scor 0-1, în faţa formaţiei Livorno, în etapa a 9-a din Serie A. Ziariştii italieni au rămaşi surprinşi de faptul că tehnicianul Claudio Ranieri l-a preferat pe român altor jucători mai experimentaţi, site-ul calciomercato.it scriind că Piţ a fost ca şi inexistent pe teren. „Piţ, un obiect misterios. L-am văzut puţin pe teren, dar el este la Roma de două-trei sezoane“, a scris calciomercato.it. Site-ul tuttomercatoweb.com. i-a acordat nota 4,5 mijlocaşului român. „Este de trei sezoane la Roma şi abia acum a debutat în campionat. Prestaţia sa nu poate fi comentată, deoarece nu a existat pe teren“, a scris sursa citata. „Claudio Ranieri l-a preferat înaintea altor jucători mai experimentaţi, dar intrarea sa a fost inutilă“, a notat asromalive.com. „Românul nu a reuşit să depăşească nici un adversar, mai mult, a pierdut toate baloanele. Ranieri ar fi facut mai bine dacă l-ar fi trimis în teren pe Okaka“, a scris forza-roma.com.
Daniel BISTRICEANU

Săpunaru este ieşit din formă
Cristian Săpunaru a intrat pe teren în minutul 3 al partidei pe care FC Porto a câştigat-o duminică, pe teren propriu, cu 3-2, în faţa formaţiei Academica Coimbra, în etapa a 8-a a campionatului Portugaliei. Fundaşul român nu mai jucase pentru FC Porto din runda a 3-a, de la finalul lunii august, şi doar accidentarea lui Fucile i-a permis să revină în echipa lusitanilor, pentru că altfel ar fi rămas pe banca de rezerve. De altfel, presa portugheză a apreciat că fundaşul român a avut o prestaţie modestă. „Săpunaru a intrat la începutul partidei în locul accidentatului Fucile, fapt ce i-a dat puţin peste cap planurile antrenorului Jesualdo Fereira. Românul a intrat în joc fără ritm şi nu a putut face foarte multe pe partea dreaptă, unde doar Mariano a mai venit pentru a-şi lua baloane. În cele din urmă, jocul l-a lăsat pe dinafară“, a scris cotidianul O’Jogo. Antrenorul Jesualdo Fereira consideră că jucătorul român nu este în formă. „Săpunaru a jucat pentru prima dată după o lungă perioadă de timp şi nu are ritm. Aş putea spune chiar că nu are disponibilitatea mentală de a evolua“, a precizat tehnicianul lui FC Porto.
Daniel BISTRICEANU

Robinho: La Barca aş fi cel mai bun
Internaţionalul brazilian al lui Manchester City, Robson de Souza, „Robinho“, se declară măgulit de interesul campioanei Europei, FC Barcelona, echipă unde crede că i-ar fi mai uşor să devină cel mai valoros fotbalist al planetei. „Sunt foarte bucuros că mă aflu în atenţia unui club precum FC Barcelona, întrucât e mult mai uşor să fii cel mai bun jucător din lume evoluând pe «Nou Camp». Cu toate acestea, nu vreau să se creadă că îmi forţez plecarea de la City. Sunt conştient că, în prezent, sunt departe de ce se aşteaptă de la mine şi trebuie să-mi recapăt forma în cel mai scurt timp“, a afirmat atacantul de 25 de ani, citat de Daily Mail. Robinho, transferat în vara lui 2008 de la Real Madrid pentru aproape 40 de milioane de euro, are o fractură de stres şi, în prezent, se află în ţara natală. „Obiectivul meu este să fiu în formă maximă la Cupa Mondială de anul viitor. Nu îmi pot permite să risc tocmai acum şi, de aceea, sper să îmi amân revenirea pe gazon“, a spus fostul jucător al lui Real Madrid, care în actuala stagiune din Premier League a bifat numai două prezenţe. Potrivit publicaţiilor sportive spaniole şi britanice, „Robinho“ este curtat de campioana Spaniei, FC Barcelona. Cu toate acestea, în urmă cu ceva vreme, antrenorul grupării catalane, Josep Guardiola, a negat faptul că l-ar dori sub comanda sa pe atacantul brazilian.
Ionuţ NICA

Beckham vine la Milan în ianuarie
Adriano Galliani, vicepreşedintele grupării italiene AC Milan, susţine că jucătorul englez David Beckham va evolua cu siguranţă, din luna ianuarie, pentru echipa lombardă, sub formă de împrumut. Oficialul formaţiei din Milano afirmase ultima dată că englezul legitimat la LA Galaxy va ajunge la echipă în proporţie de 95 la sută. „Acum este sigur. Singurul lucru care lipseşte este să semneze actul“, a spus Galliani, citat de Gazzetta dello Sport. Beckham poate să evolueze pentru AC Milan din ianuarie până în mai, la finalul sezonului, la fel cum a făcut şi în acest an. Mijlocaşul englez de 34 de ani vrea să joace în Europa pentru a avea şanse să evolueze cu echipa naţională a Angliei la Campionatul Mondial din 2010. Galliani a precizat că obiectivul formaţiei este ocuparea unuia dintre primele trei locuri la finalul campionatului. „Acest lucru nu înseamnă că nu ne propunem să ajungem mai sus de locul trei. Avem nevoie de calificarea în Liga Campionilor, unde vrem să ajungem cât mai repede. Îi avem în atac pe Pato şi Ronaldinho, apoi pe Verdi şi Abate, iar tot acolo pot juca Seedord sau Di Gennaro. Huntelaar rămâne la noi, nu vrem să-l vindem“, a explicat acesta.
AC Milan ocupă locul şase în Serie A, cu 15 puncte după nouă etape.
Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS