11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrei motive pentru a mânca mai puţină carne

Trei motive pentru a mânca mai puţină carne

Dacă alegeţi să mâncaţi preparate pe bază de carne doar o dată pe săptămână, în scurt timp veţi vedea beneficiile unui astfel de regim alimentar.

În ultimul timp, carnea a devenit un produs din ce în ce mai controversat, din cauza multitudinii de produse chimice, furaje şi hormoni de creştere cu care sunt „îndopate“ animalele în crescătorii. Pentru a fi siguri că vă menţineţi sănătatea sau măcar că aceasta nu este afectată atât de mult de ceea ce mâncaţi, cea mai bună soluţie ar fi să renunţaţi la consumul preparatelor pe bază de carne. Dacă nu sunteţi convins că o astfel de atitudine s-ar potrivi personalităţii dumneavoastră, vă prezentăm trei motive pentru a renunţa la consumul de carne.

Mai puţină carne înseamnă o sănătate de fier

Alimentele pe bază de carne, în special carne roşie, sunt, poate, cea mai importantă sursă de grăsimi saturate din alimentaţie. Reducerea cantităţii de carne consumată într-o zi, fie că este vorba de carne de vită, de porc, de miel sau de pui, poate diminua în mod semnificativ riscul apariţiei bolilor cardiace şi a anumitor forme de cancer. Nutriţioniştii sunt de părere că scăderea consumului de carne încurajează consumul de legume. În plus, dacă în fiecare zi vă îmbogăţiţi alimentaţia cu o cantitate cât de mică de legume, puteţi reduce cu până la patru la sută riscul de a vă îmbolnăvi de inimă şi cu până la şase la sută riscul unui atac cerebral.

Faceţi economii

Un consum mai mic de carne vă poate ajuta să fentaţi criza. Un kilogram de muşchi de vită costă aproximativ 20 de lei, cu mult mai mult decât un kilogram de fasole, de cartofi sau orice legumă. Dacă o familie formată din patru persoane renunţă o zi pe săptămână la friptură în favoarea unei mese sănătoase compuse din legume, economiile realizate se vor simţi în scurt timp.

Mâncând mai puţină carne salvaţi planeta

Industria crescătoare de animale este „responsabilă“ pentru o cincime din cantitatea totală de gaze de seră emisă pe planetă şi, în plus, foloseşte până la 30 la sută din resursele solurilor.
Din acest punct de vedere, „acţiunea“ legumelor şi a altor produse ale pământului nici măcar nu poate fi luată în seamă. Profesorii universitari americani au făcut o comparaţie interesantă. Ei au spus că beneficiile renunţării la consumul a 600 de grame de carne (ceea ce înseamnă cantitatea de carne consumată la o masă de o familie formată din patru persoane) echivalează cu cele aduse de schimbarea unui autovehicul standard cu o maşină hibrid de ultimă generaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII